site.btaСмесените двойки Калояна Налбантова/Стилян Макарски и Пейо Бойчинов/Таня Иванова започнаха с победи на турнирa по бадминтон в Грац

Смесените двойки Калояна Налбантова/Стилян Макарски и Пейо Бойчинов/Таня Иванова започнаха с победи на турнирa по бадминтон в Грац
Смесените двойки Калояна Налбантова/Стилян Макарски и Пейо Бойчинов/Таня Иванова започнаха с победи на турнирa по бадминтон в Грац
снимка БТА

Смесените двойки Калояна Налбантова/Стилян Макарски и Пейо Бойчинов/Таня Иванова започнаха с победи участието си на международния турнир по бадминтон в Грац (Австрия) с награден фонд 5000 долара.

Налбантова и Макарски победиха в първия кръг на квалификациите Золтан Селе и Агнеш Короши (Унгария) с 21:13, 21:14 за 19 минути и утре в спор за място в основната схема ще играят срещу осмите поставени Чъен-Вей Чъан и Юй Чъен Цзхън (Тайван).

Също в пресявките Бойчинов и Иванова надделяха над Елиас Спицхофер и Лара Щокингер (Австрия) с 21:9, 21:16 за 19 минути и следващите им съперници ще бъдат представителите на Полша Роберт Сибулски и Корнелия Марчак.

В надпреварата участват осем български състезатели Димитър Янакиев, Иван Русев, Пейо Бойчинов, Илиян Стойнов, Стилян Макарски, Калояна Налбантова, Таня Иванова и Гергана Павлова.

В квалификациите днес Янакиев, който беше осми поставен, записа победа и загуба. Първо той надделя над Самуел О'Брайън Рикетс с 21:18, 21:14 за 33 минути, след което отстъпи пред Юджийн Еон (Малайзия) със 7:21, 15:21 за 28 минути.

Иван Русев загуби драматично първия си двубой срещу номер 7 Каран Раджан Раджараджан (Дания) с 15:21, 21:16, 15:21 за 58 минути игра.

При жени единично Таня Иванова и Гергана Павлова също постигнаха по една победа и една загуба в пресявките.

От основната схема утре ще стартират Налбанова и двойките Иванова/Павлова и Русев/Стойнов.

Първата съперничка на европейската шампионка до 19 години Калояна Налбантова ще бъде четвъртата поставена в схемата Вивиен Шандорази от Унгария.

/ИК/

news.modal.header

news.modal.text

Към 21:57 на 27.04.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация