site.btaЛекции и работилници за видовете закваски за хляб се организират в клуб ТаМ във Велико Търново, част от събитието "Отвъд хляба"

Лекции и работилници за видовете закваски за хляб се организират в клуб ТаМ във Велико Търново, част от събитието "Отвъд хляба"
Лекции и работилници за видовете закваски за хляб се организират в клуб ТаМ във Велико Търново, част от събитието "Отвъд хляба"
На снимката Георги Арсов на изложение. Снимка: Кореспондент на БТА във Велико Търново Марина Петрова/Архив

Лекции и работилници за видовете закваски за хляб ще бъдат организирани в клуб ТаМ във Велико Търново, съобщиха организаторите от пространството за култура ТаМ и горнооряховската пекарна “Арсо“.

Проявата „Отвъд хляба“ ще се състои на 18 октомври, а поводът е днешният Световен ден на хляба- 16 октомври, каза за БТА потомственият майстор хлебар Георги Арсов. Програмата включва четири лекции и две работилници за малки и големи, свързани с видовете закваски в хляба, разкази за пътя на брашното, за храната, която може да лекува. Ще бъде обърнато внимание на отговорното хранене и вредите от хранителния отпадък. Входът е свободен.

Гости и лектори на събитието ще бъдат Мелница „Евамел“, Фондация “Mate Kitchen” и Милена Стоянова от Кулинарен кът „Здраве“. Според организаторите „Отвъд хляба“ предразполага съботната разходка на 18 октомври да бъде пълна с полезна храна както за ума, така и за стомаха, а всичко, което може да се чуе и пипне по време на ангажиращите работилнички, ще е една прекрасна основа за полезни хранителни навици на малките деца. Основната цел е да бъде припомнено колко просто е да живееш здравословно - стига само да се храниш информирано, поясниха организаторите.

 

 

/БИ/

Потвърждение

Моля потвърдете купуването на избраната новина

Към 23:52 на 16.10.2025 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация