site.btaАНА-МПА: Отношенията между Гърция и Франция са стари и дълбоки, казва френският посланик в Атина

АНА-МПА: Отношенията между Гърция и Франция са стари и дълбоки, казва френският посланик в Атина
АНА-МПА: Отношенията между Гърция и Франция са стари и дълбоки, казва френският посланик в Атина
Снимка: АНА-МПА

Френският посланик в Гърция Патрик Мезонав в интервю за Атинско-македонската информационна агенция (АНА-МПА) описа отношенията на страната си с Гърция като едни от „най-интензивните, богати и красиви“ двустранни отношения „в Европа и по света“, добавяйки, че вижда много възможности за френски инвестиции в области като модернизиране на гръцката железопътна линия, енергийни проекти и развитие на пристанища, особено в Северна Гърция, но също и в туризма. Това предаде за БТА гръцката агенция АНА-МПА.

„Нашите двустранни отношения са много стари, много дълбоки, много интензивни", каза Мезонав.

„Мисля, че Франция трябва да засили присъствието си в Северна Гърция“, отбеляза той, като подчерта потенциала на региона като цяло и на Александруполис в частност както на стратегическо, така и на икономическо ниво.

По отношение на отбранителния сектор Мезонав подчерта, че нивото на сътрудничество никога не е било толкова интензивно и даде за пример петте нови договора с гръцки компании, подписани от „Нейвъл Груп“ (Naval Group) на неотдавнашното международно изложение за отбранителна индустрия и сигурност DEFEA 2023 в допълнение към вече съществуващите 50 договора с гръцки компании.

(Това е новина от деня в Гърция, избрана от агенция АНА-МПА за публикуване от БТА съгласно споразумението за обмен на информация и професионално сътрудничество, което предвижда всеки ден националните информационни агенции на България и Гърция да си разменят директно избрана от другата агенция новина на деня от съответната страна, а другата агенция да я публикува на своя интернет сайт с изрично посочване и цитиране на партньора й като източник.)

/ЕЩ/

news.modal.header

news.modal.text

Към 16:45 на 28.03.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация