site.btaЧетирима са тазгодишните носители на "Стипендия Кърджали", посветена на 24 май

BOBSTH 12:33:02 24-05-2021
RM1232BO.038
Кърджали - 24 май - честване

Четирима са тазгодишните носители на "Стипендия Кърджали", посветена на 24 май


Кърджали, 24 май /Валентина Стоева, БТА/
Четирима абитуриенти бяха отличени с едногодишна "Стипендия Кърджали", за постижения в международни и национални олимпиади и конкурси. Тя бе връчена от кмета д-р инж.Хасан Азис, по време на официалното честване на 24 май - Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост.
Отличията си Диана Селикева, Йоана Павлова, Мария Александрова и Ради Митрев получиха в присъствието на преподаватели, директори, общественост, в двора на Регионален исторически музей.
Градоначалникът връчи още 28 индивидуални и 3 колективни награди на ученици, представили достойно община Кърджали на национално и международно ниво. За празника на просветата признание получиха 40 учители, директори на учебни заведения, просветни и културни дейци.
"Народ, който има празник на буквите, на словото е посочен от Господ да може да се изправя, да възкръсва и след най-тежките изпитания.", посочи в словото си кметът на Кърджали. Той допълни, че не трябва да забравяме, че чрез делото си двамата български първоучители са ни изпратили съкровеното си послание за национално единство, за вяра в себе си. "За това, че сме отговорни за тези, които идват след нас и на които сме длъжни да оставим примери за нравственост, задружност, човечност.", каза още инж. Азис.
На официалната церемония бяха връчени и четири почетни отличия "Неофит Рилски", на Министерството на образованието и науката. С националния приз в област Кърджали тази година бяха удостоени Станка Михайлова - зам.-директор, Кирил Гогов - старши учител, Тинка Хорсикян - старши учител и Цветанка Крачунова - зам.-директор. Отличията връчи началникът на Регионалното управление по образование Гроздан Колев.

/РУМ/

Потвърждение

Моля потвърдете купуването на избраната новина

Към 12:36 на 26.08.2025 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация