site.btaОптимистични ефекти при лечение на рак на панкреаса чрез ХАЙФУ процедури в Плевен

BOBSTH 12:55:31 23-07-2017
RM1254BO.021
Плевен - ХАЙФУ - център

Оптимистични ефекти при лечение на рак на панкреаса чрез ХАЙФУ процедури в Плевен


Плевен, 23 юли /Малин Решовски, БТА/
В Плевен се постигнат оптимистични ефекти при лечение на пациенти с авансирал рак на панкреаса чрез процедури в ХАЙФУ центъра с високо интензивен фокусиран ултразвук. Това съобщиха от пресцентъра на Медицинския университет в Плевен.
Ръководителят на центъра, доц. д-р Добромир Димитров - заместник-декан на факултет "Медицина", е представил постиженията на плевенския ХАЙФУ екип пред международна аудитория от 20 държави на научен конгрес в Китай. Сравнителният анализ на клиничните резултати при ХАЙФУ лечението в Плевен и Втора партньорска болница на Чонгкингския Медицински университет показват еднакво ниво на успеваемост между плевенския и китайския ХАЙФУ екип, който е с 15-годишен опит. Според експертите това е доказателство, че екипът на ХАЙФУ центъра в Плевен е овладял напълно тази технология и може равностойно да я използва при лечение на български и европейски пациенти. Резултатите при лечение с ХАЙФУ процедури в Плевен показват, че симптомите от болка, която е най-значима при тези пациенти, са намалели значително или са изчезнали напълно, а средната продължителност на преживяемост, измерена след прилагането на ХАЙФУ процедурата, е над девет месеца. Лечението с ХАЙФУ технологията е било синхронно с химиотерапия по схема.
Международната асоциация по минимално инвазивна и неинвазивна медицина е решила да се организира проучване, което да сравни клиничните, социални и финансови резултати при три вида лечение на миомна болест - с отворена хирургия, с лапароскопска хирургия и с ХАЙФУ процедури. В изследването са включени европейски лечебни заведения, като водещи ще бъдат ХАЙФУ центровете в Барселона, Франкфурт, Бон и Плевен.

/РУМ/

Потвърждение

Моля потвърдете купуването на избраната новина

Към 22:07 на 28.07.2025 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация