site.btaНико Ковач заяви, че някои клубове имат предимство заради жегата на Световното клубно първенство

Нико Ковач заяви, че някои клубове имат предимство заради жегата на Световното клубно първенство
Нико Ковач заяви, че някои клубове имат предимство заради жегата на Световното клубно първенство
снимка: АР, Martin Meissner

Треньорът на Борусия Дортмунд Нико Ковач смята, че европейските отбори са в неизгодно положение на Световното клубно първенство поради високите температури в САЩ.

„Клубовете от по-южните райони имат голямо предимство заради жегата“, каза Нико Ковач пред репортери преди втория мач от груповата фаза на отбора си в събота срещу южноафриканския Мамелоди Съндаунс.

„Мачът в Синсинати ще се проведе в обедната жега. Можете да си представите какво означава това за играчите, когато обедното слънце пече. На игрището е с още два или три градуса по-горещо“, заяви още той.

Прогнозите за времето предсказват температури от 34 градуса. Жегата и гръмотевичните бури вече създадоха проблеми на обновения турнир, който се играе по същото време, когато ще се състои Световното първенство в Северна Америка догодина. Предишният Мондиал в Катар беше преместен за ноември и декември, за да се избегне най-силната жега.

Ковач каза, че обръща внимание на избора на играчи, които е най-вероятно да се представят добре въпреки високите температури.

„Това наистина засяга много отбори в момента. Европейците преживяват особено трудности“, добави треньорът. Челси загуби с 1:3 от Фламенго, а победителят в Шампионската лига Пари Сен Жермен беше победен с 0:1 от Ботафого.

„Като цяло темпото на мачовете не е особено високо, защото просто не е възможно при тези температури. Това е нещо, което хората, които гледат по телевизията, трябва да имат предвид, когато се чудят защо играта изглежда толкова бавна.

Имаме нужда от победата“, завърши Ковач, чийто отбор е базиран в тропическата жега на Форт Лодърдейл, Флорида.

/БД/

Потвърждение

Моля потвърдете купуването на избраната новина

Към 20:33 на 21.06.2025 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация