site.btaГригор Димитров стартира директно от втория кръг на Sofia Open срещу Имер или Ивашка

Григор Димитров стартира директно от втория кръг на Sofia Open срещу Имер или Ивашка
Григор Димитров стартира директно от втория кръг на Sofia Open срещу Имер или Ивашка
снимки: БТА

Най-добрият български тенисист Григор Димитров ще стартира директно от втория кръг на турнира Sofia Open, който ще се състои през следващата седмица на твърдите кортове в зала "Арена Армеец" в българската столица.

Шампионът от 2017 година Димитров е поставен под номер 3 и почива в първия кръг, а след това за място на четвъртфиналите очаква победителя от срещата между Микаел Имер (Швеция) и Иля Ивашка (Беларус).

Участващият с "уайлд кард" Димитър Кузманов ще стартира в надпреварата срещу квалификант, а другият българин с покана от организаторите за основната схема Александър Лазаров ще срещне в първия кръг Иржи Лехецка (Чехия). 

24-годишният Лазаров, 332-и в световната ранглиста, досега не е играл срещу 20-годишния Лехецка е 63-и в класацията на АТП.

Защитаващият титлата си от предишните два сезона и номер 1 в схемата Яник Синер (Италия) също започва директно от втория кръг срещу спечелилия мача между Нуно Боржес (Португалия) и квалификант. 

Изключително любопитен сблъсък от първия кръг е между трикратния трикратния шампион в турнирите от Големия шлем Стан Вавринка (Швецийрия) и Фабио Фонини (Италия). Те са в горната половина на схемата, в която са още Синер и Димитров.

Вторият поставен Пабло Кареньо Буста (Испания) ще стартира във втория кръг срещу Марк Андреа Хюзлер (Швейцария) или квалификант. В долната част на схемата са Кузманов и Лазаров.

/ДВ/

В допълнение

Избиране на снимки

Моля потвърдете избраните снимки. Това действие не е свързано с плащане. Ако продължите, избраните снимки ще бъдат извадени от баланса на вашите активни абонаментни пакети.

Изтегляне на снимки

Моля потвърдете изтеглянето на избраните снимката/ите

news.modal.header

news.modal.text

Към 04:27 на 03.03.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация