site.btaНорвежецът Стурла Холм Лагред спечели масовия старт на 15 км от Световната купа по биатлон в Осло

Норвежецът Стурла Холм Лагред спечели масовия старт на 15 км от Световната купа по биатлон в Осло
Норвежецът Стурла Холм Лагред спечели масовия старт на 15 км от Световната купа по биатлон в Осло
снимка: AP Photo/Petr David Josek

Норвежецът Стурла Холм Лагрейд спечели масовия старт на 15 километра за мъже от Световната купа по биатлон пред родна публика в Осло-Холменколен.

Лагрейд измина трасето за 37:52.0 минути с една грешка на първата от четирите стрелби и записа трета победа за сезона и 13-а в кариерата.

Втори завърши германецът Бенедикт Дол с два наказателни обиколки и пасив от 6.4 секунди, а трети е Йеспер Нелин (Швеция) с една грешка и на 9.9 секунди зад Лагред.

Вятърът на стрелбището направи условията трудни за всички. Лидерът в генералното класиране за Световната купа Йоханес Тингнес Бьо (Норвегия) влезе в три наказателни обиколки още в първата стрелба и записа най-лошото си представяне за сезона. Той се нареди 14-и с шест пропуснати мишени и изоставане от 1:05.0 минута.

Лагрейд излезе начело в класирането преди последната обиколка, а на 4.1 секунди зад него е Юстус Щрелов (Германия), който единствен успя да направи 20 от 20. Той обаче не успя да издържи на темпото на норвежеца и беше изпреварен от няколко състезатели, за да финишира осми.

Състезанието премина без българско участие.

В генералното класиране за Световната купа след 16 от общо 21 старта Йоханес Тингнес Бьо води с 878точки. Втори с 819 точки е Тарей Бьо, а на трето място със 769 точки се нарежда Йоханес Дале. Владимир Илиев е 62-и с 26 точки, а Благой Тодев 85-и с 3 точки. 

В подреждането за малкия кристален глобус в масовия старт кръг преди края начело е Йоханес Дале със 174 точки, пред Ветле Кристиансен със 166 и Йоханес Тингнес Бьо със 162 точки.

Утре Световната купа в Осло продължава с единичната и с класическата смесена щафета.

/ИК/

news.modal.header

news.modal.text

Към 12:16 на 21.04.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация