site.btaТракийски университет ще бъде домакин на работен семинар на тема „Млечно говедовъдство: Генетика и икономика. Опитът на САЩ“

Тракийски университет ще бъде домакин на работен семинар на тема „Млечно говедовъдство: Генетика и икономика. Опитът на САЩ“
Тракийски университет ще бъде домакин на работен семинар на тема „Млечно говедовъдство: Генетика и икономика. Опитът на САЩ“
Снимка: Павлина Дудева, кореспондент на БТА в Стара Загора,архив

Тракийски университет ще бъде домакин на работен семинар на тема „Млечно говедовъдство: Генетика и икономика. Опитът на САЩ“. Това съобщават на официалния сайт на висшето учебно заведение. Форумът ще се проведе на 18 септември в Академичния информационен център.

Той е организиран от старозагорската алма матер съвместно с представителството на Американския департамент по земеделие в България. 

Сред специалните гости на семинара ще бъде Джей Уейкър – президент на Националната асоциация на развъдчиците в животновъдството (NAAB) и председател на Съвета на директорите на Съвета по развъждане на млечни говеда (CDCB). Уейкър е водещ експерт в с над 30 години опит в търговията с генетика и дистрибуция в над 45 държави.

Участие ще вземат и Тодор Арбов, международен консултант по млечно говедовъдство и представител на STgenetics за Източна Европа, както и д-р Пауло Карвальо – специалист по генетика и репродукция с академична и консултантска дейност в Европа и Близкия Изток.

По време на форума ще бъдат обсъдени теми като: геномно тестиране на породата Холщайн; икономика на генетиката; управление на репродукцията при високопродуктивни млечни крави и въздействието на американската геномна селекция върху световното млечно говедовъдство.

БТА припомня, че Стара Загора за втори път е домакин на на научен семинар на тема "Нови технологии в млечното говедовъдство – опитът на САЩ". За първи път такъв се проведе през април 2024 година.

/ВБ/

Потвърждение

Моля потвърдете купуването на избраната новина

Към 08:21 на 17.09.2025 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация