site.btaСУ "Екзарх Антим I" в Казанлък е домакин на Националния кръг на международно състезание на Асоциацията на Кеймбридж училищата

СУ "Екзарх Антим I" в Казанлък е домакин на Националния кръг на международно състезание на Асоциацията на Кеймбридж училищата
СУ "Екзарх Антим I" в Казанлък е домакин на Националния кръг на международно състезание на Асоциацията на Кеймбридж училищата
снимка: Ралица Стефанова, БТА / архив

Тържествено откриване на Националния кръг на международното състезание „Kangaroo Global Linguistics 2023“ на Асоциацията на Кеймбридж училищата ще се състои в 17:00 часа днес в Дома на културата „Арсенал“. Това съобщи за БТА Радиана Стефанова, директор на местното Средно училище „Екзарх Антим I“, което е домакин на състезанието. 

Участие ще вземат най-добрите 800 ученици от училищата, които са членове на Асоциацията на Кеймбридж училищата в България, посочи Стефанова. Заедно със състезанието утре в СУ „Екзарх Антим I” ще се състои и редовното общо събрание на асоциацията, за което са се регистрирали над сто директори на образователни институции или техни представители, уточни тя. 

„Вълнувам се и се гордея, че управителният съвет на Асоциацията на Кеймбридж училищата ни гласува доверието да бъдем домакини на Националния кръг на състезанието. Приемаме това като знак за оценка на нашата работа в областта на чуждоезиковото обучение и успехите, които постигаме. За нас членството в асоциацията е изпълнено със смисъл, то е не само имидж, но и отговорност за качествено и модерно образование, защото се стремим да бъдем рамо до рамо с най-добрите, и смятам, че успяваме да го направим“, коментира Радиана Стефанова. Тя напомни, че СУ „Екзарх Антим I” е носител на две първи награди в ежегодно художествено-музикално състезание на английски език, на плакет по повод десетата годишнина на Асоциацията на Кеймбридж училищата, както и на наградата „Училище на годината 2022“  по повод 15-ата годишнина на асоциацията. 

/АКМ/

news.modal.header

news.modal.text

Към 15:13 на 28.05.2023 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация