site.btaМеждународни изложения събират хранително-вкусовата промишленост от 8 до 11 ноември в София

Международни изложения събират хранително-вкусовата промишленост от 8 до 11 ноември в София
Международни изложения събират хранително-вкусовата промишленост от 8 до 11 ноември в София

Ключовите за сектора на хранително-вкусовата промишленост изложения "Месомания", "Пътят на млякото", "Булпек", "Интерфуд&Дринк" и "Wine&Spirits Show" ще се проведат тази година от 8 до 11 ноември, съобщиха организаторите. Стотици изложители ще разположат щандовете си в столичния Интер Експо Център, привличайки интереса с продуктите, които предлагат.

"Комплексната възможност за развитие и създаване на бизнес и бизнес контакти, обменът на идеи и ноухау и десетките съпътстващи събития привличат интереса на посетителите", коментират организаторите, уточнявайки, че на последното издание са се включили 440 изложители, а посетителите са били 14 400 души.

Компаниите определят присъствието си на петте международни изложения като стратегическо. Форматът обхваща всички сфери на хранително-вкусовата промишленост, което дава възможност присъстващите да се погрижат за всеки сегмент от дейността си, допълват организаторите.

От една страна "Интерфуд&Дринк" обединява сферите на храните, напитките, машините и технологиите за обработка, складово оборудване и опаковки. "Месомания", която ще отпразнува своята 30-годишнина, събира посетители, фирми и търговци в сегмента на месото и месните продукти, както и машините за преработката и съхранение. От друга страна, "Пътят на млякото" се фокусира всеки сегмент от млекопреработката. А "Булпек" поставя акцент върху аспектите на хлебопроизводството, хлебните и сладкарските изделия. 

За първи път международните хранителни изложения обединяват сили с интригуващия формат "Wine&Spirits Show". Това ще бъде трето негово издание. "Wine&Spirits Show" отново ще събере търговци на едно и дребно, представители на търговски вериги, дистрибутори, вносители, онлайн търговци, ресторантьори и хотелиери, представяйки им възможността да се запознаят с вина, спиртни напитки и гурме храни от близо и далеч, споделят организаторите.

"Bee rise" е името на новия формат тази година, в който участниците ще направят посетителите съпричастни към производството на богатото разнообразие от мед и пчелни продукти.

Организаторите на международните хранителни изложения са твърдо решени да развият потенциала на изложенията, за да могат присъстващите "освен за бизнеса си, да се погрижат и за сетивата си". В тази връзка се явява и "Сетива без граници", в чиито рамки ще се проведе "БулевАРТ на вкусовете". Той ще съчетае кулинарни приключения, градска среда, екзотичните гурме продукти, street food, шоколадови изкушения, коктейли, сладолед, кафе. Продължава и развитието на концепциите "Био зона" и "Green line Zone".

За първи път ще се проведе и Националната кулинарна купа, реализирана от Българската асоциация на професионалните готвачи. Едновременно с това Международният пица шампионат ще излъчи "Най-добър пицар на България".

Организатор и съорганизатори на международните хранителни изложения са Интер Експо Център, Национален браншови съюз на хлебарите и сладкарите, Асоциацията на месопреработвателите в България, Националната лозаро-винарска камара и Асоциацията на млекопреработвателите в България.

Събитията имат и усъвършенствана онлайн платформа, на която може да се намери богата информация за изложителите и иновациите, които ще представят, и само с няколко клика да се закупи с билет за посещение.

/СС/

news.modal.header

news.modal.text

Към 17:33 на 19.05.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация