Организаторите обещават кулинарно шоу с вкусни месни изкушения

site.btaОт 8 до 11 ноември в София ще се проведе 30-ото юбилейно издание на "Месомания"

От 8 до 11 ноември в София ще се проведе 30-ото юбилейно издание на "Месомания"
От 8 до 11 ноември в София ще се проведе 30-ото юбилейно издание на "Месомания"
Снимка: АМБ

Предстои 30-ото юбилейно издание на най-голямата международна специализирана изложба за месо и месни продукти в България "Месомания". Събитието ще се състои от 8 до 11 ноември в столичния Интер Експо Център, а организаторите от Асоциацията на месопреработвателите в България (АМБ) обещават освен представяне на компаниите и продуктите да има впечатляващо кулинарно шоу за почитателите на вкусното българско месо. 

Най-голямото изложение в сектора тази година ще премине под мотото "30 години със собствено лице". Според АМБ това наистина е форум, изградил успешна традиция през годините и превърнал се във водеща платформа за родната месна индустрия - от традиционна до иновативна, от регионална до представителна за страната ни на международните пазари.

За поредна година "Месомания" няма да изневери на традицията, като за вниманието и признанието на потребителите ще се съревновават националните производители в лицето на водещи компании от индустрията, представителите на световните марки и международното участие. Над 1600 кв. м изложбени площи в зали 1 и 2 очакват професионална публика от дистрибутори, търговци, представители на големите търговски вериги, до ресторантьори, шеф-готвачи, кулинари и всички малки и големи любители на колбаси, луканки и месни деликатеси, диетични и здравословни месни и алтернативни продукти. 

Посетителите на "Месомания" ще могат да видят сближаването на утвърдени във времето методи за обработка на месо с модерни технологии, нови рецептури и суровини, които гарантират качество, безопасност и устойчивост на производството. Традицията се пази в ръчно произведените колбаси по традиционни рецепти, пушените меса и сушени деликатеси, които са усъвършенствани от поколенията. Това е майсторството на местните производители, които се гордеят със запазването на кулинарното наследство на своите региони. Иновациите заемат централно място с представяне на най-съвременното оборудване, новите техники за съхранение и включването на устойчиви практики в отглеждането и производството, включително етични стандарти и подобрено хуманно отношение към животните. Така традицията среща новото в целия спектър от производството на месо в различните му етапи на обработка: от непреработени месни продукти до месни заготовки и готови за директна консумация продукти, колбаси, шунка, деликатеси, регионални и традиционни специалитети, както и алтернативи на месо. 

"Изминахме дълъг път заедно и стигнахме до всяка българска трапеза. Зад всичко това стои огромната отдаденост на родните производители, страстта и иновациите, които определят месопреработвателната индустрия в България. Благодаря им за безкомпромисното качество и вкус, за това, че пазят най-добрите традиции и смело гледат напред към новото. Това е пътят на успеха и бъдещето на бранша", каза председателят на Асоциацията на месопреработвателите в България Атанас Урджанов. По думите му световният пазар показва растеж от 5,4 на сто и 8 на сто за България, както и променящи се потребителски предпочитания.

От 8 до 11 ноември ще се проведат и традиционните "Дни на българското месо", в които АМБ и членовете на асоциацията ще демонстрират за пореден път своята отговорност към пълноценното хранене.

Събитието се провежда с подкрепата на Министерството на земеделието и храните и Държавен фонд "Земеделие".

"Месомания" е част от международните изложения, които са ключови за сектора на хранително-вкусовата промишленост. В програмата от 8 до 11 ноември влизат още "Пътят на млякото", "Булпек", "Интерфуд&Дринк" и "Wine&Spirits Show".

/ВЙ/

news.modal.header

news.modal.text

Към 18:09 на 19.05.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация