site.btaДадена е "зелена" светлина за ж.п. линия Ямбол - Одрин, откриха разширението на "Капитан Андреево"

Дадена е "зелена" светлина за ж.п. линия Ямбол - Одрин, откриха разширението на "Капитан Андреево"
Дадена е "зелена" светлина за ж.п. линия Ямбол - Одрин, откриха разширението на "Капитан Андреево"
Дадена е "зелена" светлина за ж.п. линия Ямбол - Одрин, откриха разширението на "Капитан Андреево"

"Зелена" светлина за изграждане на железопътната линия Ямбол - Елхово - Одрин и граничен железопътен преход между България и Турция бе дадена днес. Това стана с подписването на Меморандум за разбирателство между България и Турция за железопътен транспорт, между вицепремиера по икономическите политики и транспортен министър Христо Алексиев и посланика на Турция у нас Айлин Секизкьок. Церемонията се състоя на Граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) "Капитан Андреево".

Преди това двамата откриха нови три ленти за обработка на хладилни товарни камиони и на извънгабаритни товари на пункта. На събитието присъстваха и вътрешният министър Иван Демерджиев и директорът на Агенция "Митници" Павел Геренски.

Заради претовареността на всички транспортни коридори в нашия регион инициирахме подписването на този меморандум за трансграничен преход. Стартирали сме процедура за неговото проектиране и прединвестиционно проучване, поясни Алексиев. По негови думи са водени разговори с Европейската комисия, която е склонна да финансира този проект, който трябва да бъде реализиран в много бързи срокове. На журналистически въпрос Алексиев отговори, че строителството по същество може да започне в близките три-четири години.

(следва)

/РЗ/

В допълнение

Избиране на снимки

Моля потвърдете избраните снимки. Това действие не е свързано с плащане. Ако продължите, избраните снимки ще бъдат извадени от баланса на вашите активни абонаментни пакети.

Изтегляне на снимки

Моля потвърдете изтеглянето на избраните снимката/ите

news.modal.header

news.modal.text

Към 07:40 на 19.03.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация