Окръжен съд – Враца – Прессъобщение

site.btaОкръжен съд – Враца: Районен съд – Бяла Слатина остави в ареста мъж, обвинен в нанасянето на средна и на лека телесна повреда на двама души

Окръжен съд – Враца: Районен съд – Бяла Слатина остави в ареста мъж, обвинен в нанасянето на средна и на лека телесна повреда на двама души
Окръжен съд – Враца: Районен съд – Бяла Слатина остави в ареста мъж, обвинен в нанасянето на средна и на лека телесна повреда на двама души
Снимка: Ива Спасова, БТА/Архив

Районен съд – Бяла Слатина днес постанови да бъде взета най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо А. П. Той е привлечен в качеството на обвиняем от Районна прокуратура – Враца, Териториално отделение – Бяла Слатина за две престъпления. За това, че на 12.02.2024 г. в с. Габаре, обл. Враца, е причинил средна телесна повреда на Ш. М. от същото село и че на същата дата и място, в съучастие с непълнолетния И. И., е причинил лека телесна повреда на М. М., като двете деяния са извършени по хулигански подбуди. Законодателят е предвидил наказание „лишаване от свобода” за срок от две до 10 години за средната телесна повреда и до три години за леката телесна повреда. 

При постановяването на най-тежката мярка за процесуална принуда „задържане под стража“ Районен съд – Бяла Слатина прие, че са налице всички изискуеми законови предпоставки за това. Налице е обосновано предположение за вероятната съпричастност на А. П. към престъпленията, за които му е повдигнато обвинение. От данните по делото съдът намира също така, че съществува реална опасност обвиняемият да се укрие, тъй като в началото се е укрил от органите на реда. Съществува и втората алтернативна опасност – обвиняемият да извърши престъпление, като се има предвид това, че той вече е осъждан, както и събраните до момента за него характеристични данни.

Определението на Районен съд – Бяла Слатина може да се обжалва и протестира в тридневен срок пред Окръжен съд – Враца.

 

 

/ВМ/

news.modal.header

news.modal.text

Към 20:31 на 02.05.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация