site.btaДжак Дрейпър се класира за четвъртфиналите на тенис турнира на трева в Лондон

Джак Дрейпър се класира за четвъртфиналите на тенис турнира на трева в Лондон
Джак Дрейпър се класира за четвъртфиналите на тенис турнира на трева в Лондон
AP Photo/Joanna Chan

Джак Дрейпър се класира за четвъртфиналите на турнира по тенис на трева в "Куинс клъб" в Лондон. Поставеният под номер 2 представител на домакините победи след обрат с 3:6, 6:2, 7:6 (5) Алексей Попирин.

Първата ракета на Великобритания спечели единствения си мач до момента срещу австралиеца, игран по-рано тази година в Катар, но сега срещна значително повече трудности.

Попирин постигна пробив за 5:3 в първия сет и след това успешно сервира, повеждайки в двубоя. Намиращият се на шесто място в световната ранглиста Дрейпър се върна в мача, след като на два пъти спечели подаването на своя противник във втората част.

Британският тенисист пропусна два мачбола при 5:4 и начален удар за Попирин в третия сет, но се представи по-силно и победи със 7:5 след два часа и 15 минути.

На четвъртфиналите Джак Дрейпър ще играе срещу Брендън Накашима. Американецът победи със 7:5, 7:6 (4) участващия с "уайлд кард" представител на домакините Даниъл Еванс в среща, продължила близо два часа.

Напред в английската столица продължава и Роберто Баутиста Агут. Испанецът се наложи трудно с 3:6, 6:3, 7:5 срещу Якуб Меншик. 19-годишният чех, който по-рано през сезона спечели турнира Мастърс 1000 в Маями след успех срещу Новак Джокович във финала, беше победил испанеца в първия кръг във Флорида, но днес допусна обрат срещу ветерана. 

Меншик не се възползва от точка за пробив и изостана с 1:3 във втория сет и след това счупи ракетата си, която отскочи в празна част от трибуните край корта.

На четвъртфиналите опитният Баутиста Агут ще играе срещу четвъртия в схемата датчанин Холгер Руне или американския квалификант Макензи Макдоналд.

/ГК/

Потвърждение

Моля потвърдете купуването на избраната новина

Към 04:26 на 19.06.2025 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация