site.btaАлбания отвори последния клъстер от преговорите за членство в ЕС

Албания отвори последния клъстер от преговорите за членство в ЕС
Албания отвори последния клъстер от преговорите за членство в ЕС
Премиерът на Албания Еди Рама (в центъра), министърът по европейските въпроси на Дания Мари Биер (втората отляво) и комисарят на ЕС по разширяването Марта Кос (вдясно) разрязаха торта по време на пресконференция след междуправителствената конференция ЕС – Албания в сградата на Съвета на ЕС в Брюксел. Снимка: Geert Vanden Wijngaert, AP.

Албания отвори последния клъстер от преговорите за членство в ЕС на седмата междуправителствена конференция Албания – ЕС, която се проведе днес в Брюксел, предаде АТА.

Албанският премиер Еди Рама заяви в белгийската столица, че отварянето на последния клъстер от предприсъединителните преговори е станало за рекордно време – само 12 месеца.

Страната започна преговори с ЕС по същество на 15 октомври 2024 г. на втората междуправителствена конференция в Люксембург, след като в края на септември м.г. беше отделена от Република Северна Македония по пътя за присъединяване към ЕС.

Отвореният днес пети клъстер "Ресурси, земеделие и кохезия" включва глави, свързани, наред с други неща, с развитието на селските райони, сигурността на храните, ветеринарната медицина, риболова и аквакултурите.

Снощи, в навечерието на седмата междуправителствена конференция Албания – ЕС, в Брюксел беше открита сграда на мисията на Албания в ЕС, информира още АТА.

/ПК/

В допълнение

Избиране на снимки

Моля потвърдете избраните снимки. Това действие не е свързано с плащане. Ако продължите, избраните снимки ще бъдат извадени от баланса на вашите активни абонаментни пакети.

Изтегляне на снимки

Моля потвърдете изтеглянето на избраните снимката/ите

Потвърждение

Моля потвърдете купуването на избраната новина

Към 01:14 на 18.11.2025 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация