site.btaБоряна Калейн е втора в многобоя, Никол Тодорова заема 17-а позиция след първия състезателен ден на Световната купа по художествена гимнастика в Ташкент

Боряна Калейн е втора в многобоя, Никол Тодорова заема 17-а позиция след първия състезателен ден на Световната купа по художествена гимнастика в Ташкент
Боряна Калейн е втора в многобоя, Никол Тодорова заема 17-а позиция след първия състезателен ден на Световната купа по художествена гимнастика в Ташкент
снимка: БТА архив

Боряна Калейн е на второ място в многобоя при жените, а Никол Тодорова заема 17-а позиция след изпълненията с обръч и с топка след първия ден на Световната купа по художествена гимнастика в Ташкент (Узбекистан).

Възпитаничката на Марияна Памукова Калейн събра 69.300 точки, след като беше оценена с 35.000 точки на обръч и 34.300 на топка. Така тя е втора до момента.

Другата българка Никол Тодорова допусна неточности в съчетанието с топка и със сбор от 61.700 (32.900 на обръч и 28.800 на топка) заема временно 17-а позиция.

Лидерка след първите два уреда е световната шампионка Дария Варфоломеев (Германия) със 71.350 точки (35.850 на обръч и 35.500 на топка).

На трета позиция е представителката на домакините Тахмина Икромова с 68.400 (35.150 на обръч и 33.250 на топка).

Три от общо четири възможни финала за България. Боряна Калейн се класира за финалите на обръч и топка с трети по сила резултат и на двата уреда. Възпитаничката на Николай Боев Никол Тодорова намери място сред най-добрите осем на обръч със седма оценка.

Съдия за България на това състезание е Даниела Велчева.

Утре предстоят съчетанията с бухалки и лента. Потокът на българките стартира в 13:30 часа.

/ИК/

В допълнение

Избиране на снимки

Моля потвърдете избраните снимки. Това действие не е свързано с плащане. Ако продължите, избраните снимки ще бъдат извадени от баланса на вашите активни абонаментни пакети.

Изтегляне на снимки

Моля потвърдете изтеглянето на избраните снимката/ите

news.modal.header

news.modal.text

Към 14:59 на 06.05.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация