site.btaСблъсък още в началото остави Никола Цолов на последното място в спринта за Гран при на Великобритания във Формула 3

Сблъсък още в началото остави Никола Цолов на последното място в спринта за Гран при на Великобритания във Формула 3
Сблъсък още в началото остави Никола Цолов на последното място в спринта за Гран при на Великобритания във Формула 3
снимка: Владимир Шоков/БТА (архив)

Българският пилот Никола Цолов от отбора на Кампос Рейсинг завърши на последното, 29-о място в спринтовото състезание във Великобритания - седми кръг за сезона във Формула 3.

Още в самото начало българинът беше ударен от италианеца Брандо Бадоер от Према Рейсинг и впоследствие се завъртя, след което се смъкна до 29-ата позиция. Бадоер приключи участието си, но българинът продължи, въпреки че се намираше в задната част на класирането.

Наложи се влизането на кола по сигурността, а Никола Цолов опита постепенно да се изкачи напред в подреждането, но в крайна сметка заради сблъсъка остана 29-и след 18-те обиколки.

Победата на "Силвърстоун" грабна съотборникът на Цолов Тасанапол Интрапувашак (Тайланд), който според регламента на Формула 3 потегли от първа позиция днес, след като се нареди 12-и в квалификацията. Той записа време 35:18.467 минути.

Втори финишира норвежецът Мартиниус Стерншорн оттима на Хайтек ГТР, на 1.748 секунди, а друг от пилотите на Кампос Рейсинг - испанецът Мари Боя се класира трети, с изоставане от 6.466 секунди.

В петък Никола Цолов беше най-бърз и в тренировката, а после и в квалификацията, заради което тръгна 12-и в спринта.

Основното състезание за Гран при на Великобритания във Формула 3 предстои в неделя (6 юли), а българинът ще стартира от първа редица.

В предишния кръг Цолов спечели основното състезание за Гран при на Австрия, след като доминираше на пистата "Ред Бул Ринг", но по-късно беше дисквалифициран заради нарушение на техническите правила.

/КМ/

Потвърждение

Моля потвърдете купуването на избраната новина

Към 04:33 на 06.07.2025 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация