site.btaЗащитаващият титлата си Фред Кърли и олимпийският шампион Ламонт Джейкъбс отпаднаха на полуфиналите на 100 метра на Световното първенство в Будапеща

Защитаващият титлата си Фред Кърли и олимпийският шампион Ламонт Джейкъбс отпаднаха на полуфиналите на 100 метра на Световното първенство в Будапеща
Защитаващият титлата си Фред Кърли и олимпийският шампион Ламонт Джейкъбс отпаднаха на полуфиналите на 100 метра на Световното първенство в Будапеща
снимка: АП

Защитаващият титлата си Фред Кърли (САЩ) и олимпийският шампион от Токио 2020 Ламонт Джейкъбс (Италия) отпаднаха на полуфиналите в спринта на 100 метра на Световното първенство по лека атлетика в Будапеща (Унгария).

Кърли завърши трети в трета серия с 10.02 секунди и не успя да продължи напред. Победител стана Облик Севиля от Ямайка с 9.90 секунди, пред Летсиле Тебого от Ботсвана с 9.98.

Джейкъбс финишира пети в първа серия с 10.05, а първи в нея е Ноа Лайлс (САЩ) с 9.87 секунди.

Шампионът от 2019 година Крисчън Колман и Ноа Лайлс, двукратен световен номер 1 на 200 метра, сега останаха американските надежди за четвърта поредна победа в спринта по-късно в неделя.

Кърли остана на една стотна от място на финала, което зае кениецът Фердинанд Оманяла с 10.01. Колман спечели втората полуфинала серия с 9.88 секунди.

Британецът Зарнел Хюз, лидер за сезона с 9.83 секунди, завърши с 9.93 и също е полуфиналист.

Поредицата на южноафриканеца Акани Симбине да завършва четвърти или пети на последните пет световни първенства приключи, след като той беше дисквалифициран заради фаулстарт. 

/ИК/

В допълнение

Избиране на снимки

Моля потвърдете избраните снимки. Това действие не е свързано с плащане. Ако продължите, избраните снимки ще бъдат извадени от баланса на вашите активни абонаментни пакети.

Изтегляне на снимки

Моля потвърдете изтеглянето на избраните снимката/ите

news.modal.header

news.modal.text

Към 00:10 на 17.05.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация