site.btaЗащитаващият титлата си Фред Кърли се класира за полуфиналите в спринта на 100 метра на Световното първенство по лека атлетика в Будапеща

Защитаващият титлата си Фред Кърли се класира за полуфиналите в спринта на 100 метра на Световното първенство по лека атлетика в Будапеща
Защитаващият титлата си Фред Кърли се класира за полуфиналите в спринта на 100 метра на Световното първенство по лека атлетика в Будапеща
снимка: АП

Защитаващият титлата си Фред Кърли се класира за полуфиналите на 100 метра на Световното първенство по лека атлетика в Будапеща заедно с американския си съотборник Ноа Лайлс, докато олимпийският шампион Ламонт Джейкъбс имаше проблеми, а американският шампион Кравонт Чарлстън отпадна.

Кърли записа 9.99 секунди, за да завърши втори в своята серия след Облик Севиля от Ямайка, който изравни личния си рекорд от 9.86 секунди и оглави общото класиране преди неделните полуфинали и финал.

Двукратният златен медалист на 200 метра Лайлс постигна 9.95 секунди в първото си голямо състезание на 100 метра, като съотборникът му и шампион от 2019 година Кристофър Коулман също продължава напред с 9.98.

Британецът Зарнел Хюз, лидер за сезона с 9.83 секунди, завърши с 10.00, точно както Джейкъбс, който рядко се е състезавал тази година и се измъкна, като стана трети в серията си с личен рекорд за сезона от 10.15.

Но Чарлстън, който беше победи Коулман и Лайлс за националната титла, отпадна в сериите. Той записа 10.18 секунди и зае пето място в неговата серия, което не беше достатъчно за място на полуфиналите.

/ИК/

В допълнение

Избиране на снимки

Моля потвърдете избраните снимки. Това действие не е свързано с плащане. Ако продължите, избраните снимки ще бъдат извадени от баланса на вашите активни абонаментни пакети.

Изтегляне на снимки

Моля потвърдете изтеглянето на избраните снимката/ите

news.modal.header

news.modal.text

Към 20:33 на 16.05.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация