site.btaКилометрична опашка от тежкотоварни автомобили се образува на граничния преход "Кулата"

Километрична опашка от тежкотоварни автомобили се образува на граничния преход "Кулата"
Километрична опашка от тежкотоварни автомобили се образува на граничния преход "Кулата"
БТА, Граничен преход „Кулата“ (3 декември 2025) Българо-гръцката граница при граничен преход „Кулата“ е блокирана заради протест на гръцки фермери.Снимка: кореспондент на БТА в Петрич Деница Кючукова (ВЯ)

Километрична опашка от тежкотоварни автомобили се образува на граничен преход "Кулата", видя репортер на БТА. Движението е преустановено, а тировете се отклоняват още в в началото на отбивката за граничния преход. В района има засилено полицейско присъствие. Движението от българска и гръцка страна беше преустановено вчера, малко след 14:00 часа заради протест на гръцки фермери. 

Заради блокадата на граничен преход "Кулата" Агенция "Пътна инфраструктура" препоръчва използването на алтернативни трасета през пункт "Илинден“. 

Маршрутът от София за Гърция през "Илинден“ е по автомагистрала "Струма“ и път I-1 София – Кулата до връзка с път II-19 в град Симитли, откъдето се продължава по второкласния път през Разлог и Гоце Делчев до пункта. Шофьорите, намиращи се в района на граничния преход "Кулата“ могат да използват следния маршрут към граничен пункт "Илинден“: по път I-1 до кръстовището с третокласния път III-1981 през с. Кулата, след което се продължава по път III-198 през селата Чучулигово и Враня, през прохода Попови ливади до кръстовището с път II-19 в град Гоце Делчев, откъдето по второкласния път се стига до границата.

/РИ/

В допълнение

Избиране на снимки

Моля потвърдете избраните снимки. Това действие не е свързано с плащане. Ако продължите, избраните снимки ще бъдат извадени от баланса на вашите активни абонаментни пакети.

Изтегляне на снимки

Моля потвърдете изтеглянето на избраните снимката/ите

Потвърждение

Моля потвърдете купуването на избраната новина

Към 12:47 на 05.12.2025 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация