site.btaПари Сен Жермен надигра Байерн Мюнхен на четвъртфиналите на Световното клубно първенство, германците загубиха Джамал Мусиала заради тежка контузия

Пари Сен Жермен надигра Байерн Мюнхен на четвъртфиналите на Световното клубно първенство, германците загубиха Джамал Мусиала заради тежка контузия
Пари Сен Жермен надигра Байерн Мюнхен на четвъртфиналите на Световното клубно първенство, германците загубиха Джамал Мусиала заради тежка контузия
Снимка: AP Photo/Brynn Anderson

Европейският шампион Пари Сен Жермен получи два червени картона, но надигра Байерн Мюнхен с 2:0 в четвъртфинален мач от Световното клубно първенство в САЩ. В следващия си мач французите ще се изправят срещу победителя от двубоя между Реал Мадрид и Борусия Дортмунд. 

Дезире Дуе даде преднина на парижани в 78-та минута с точен удар в долния десен ъгъл на вратата, след като Хари Кейн загуби топката в опасна зона. Само преди шест седмици французинът се разписа два пъти на финала на Шампионската лига срещу Интер. 

Резервата Усман Дембеле оформи крайния резултат в добавеното време, след като Пари Сен Жермен остана без изгонените Уилян Пачо и Люка Ернандес. Двамата получиха червени картони заради груби нарушения срещу Леон Горецка и Рафаел Герейро.  

Байерн междувременно загуби Джамал Мусиала заради различен инцидент, в който той се сблъска с Пачо и вратаря Джанлуиджи Донарума в края на първото полувреме. По информация на различни медии, травмата е тежка и може да става въпрос за фрактура в глезена. 

/KM/

В допълнение

Избиране на снимки

Моля потвърдете избраните снимки. Това действие не е свързано с плащане. Ако продължите, избраните снимки ще бъдат извадени от баланса на вашите активни абонаментни пакети.

Изтегляне на снимки

Моля потвърдете изтеглянето на избраните снимката/ите

Потвърждение

Моля потвърдете купуването на избраната новина

Към 20:23 на 06.07.2025 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация