site.btaСпортният директор на Байерн Мюнхен Кристоф Фройнд за Ник Волтемаде: "Вече беше казано достатъчно"

Спортният директор на Байерн Мюнхен Кристоф Фройнд за Ник Волтемаде: "Вече беше казано достатъчно"
Спортният директор на Байерн Мюнхен Кристоф Фройнд за Ник Волтемаде: "Вече беше казано достатъчно"
снимка: AP Photo/Matthias Schrader

Спортният директор на Байерн Мюнхен Кристоф Фройнд смята, че е било казано достатъчно за опитите на клуба да привлече нападателя на Щутгарт Ник Волтемаде.

"Имаше прекалено много приказки и спекулации - всякакви неща. Подхвърлят се суми и крайни срокове. Мисля, че вече беше казано достатъчно", коментира Фройнд след победата с 2:1 над Грасхопър в приятелски мач, цитиран от агенция ДПА.

Шампионът в Бундеслигата Байерн Мюнхен и носителят на Купата на Германия Щутгарт ще се изправят един срещу друг в събота в двубой за Суперкупата на страната, слагайки начало на новия сезон в германския футбол.

Изпълнителният директор на Щутгарт Александър Верле преди ден заяви, че "всичко трябва да бъде решено до началото на срещата". Каквато и да е оферта след крайния срок няма да бъде разглеждана и Волтемаде ще остане в отбора за още един сезон.

Досегашните опити на Байерн да подпише с 23-годишния футболист засега се провалиха, а Щутгарт отхвърли две предложения, второто от които беше за 55 милиона евро, дори без да започнат преговори.

Смята се, че Ник Волтемаде е готов за трансфер в гранда от Мюнхен, въпреки че има договор с Щутгарт до 2028 година, но клубът ще обмисли раздяла с него, само ако получи оферта за поне 65 милиона евро.

Фройнд не пожела да коментира възможността офертата на Байерн да бъде увеличена в случай на осъществяването на трансфера на Кингсли Коман в саудитския Ал Насър.

Коман не беше в състава на Байерн за мача срещу Грасхопър, но Кристоф Фройнд каза, че това няма нищо общо с потенциален трансфер.

"Кингсли е болен, иначе ще да бъде в отбора", обясни Фройнд.

/КМ/

Потвърждение

Моля потвърдете купуването на избраната новина

Към 14:59 на 13.08.2025 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация