site.btaАмериканците Медисън Чок и Евън Бейтс защитиха титлата си при танцовите двойки на Световното първенство по фигурно пързаляне в Монреал

Американците Медисън Чок и Евън Бейтс защитиха титлата си при танцовите двойки на Световното първенство по фигурно пързаляне в Монреал
Американците Медисън Чок и Евън Бейтс защитиха титлата си при танцовите двойки на Световното първенство по фигурно пързаляне в Монреал
снимка: Graham Hughes/The Canadian Press via AP

Американците Медисън Чок и Евън Бейтс защитиха титлата си при танцовите двойки на Световното първенство по фигурно пързаляне в Монреал (Канада).

Американците получиха за изпълнението си 222.20 точки, личен резултат за сезона.

Втори са представителите на домакините Пайпър Джил и Пол Поарие с 219.68 точки, носители на бронзовите медали от миналата година. Трети завършиха двукратните европейски шампиони Шарлен Гиняр и Марко Фабри (Италия), които събраха 216.52 точки.

Чок и Бейтс, които участваха за 11-и път на шампионат на планетата, са петкратни медалисти на световни първенства. 

Призовата тройка е същата от Сайтама 2023, но канадците и италианците този път размениха местата си.

31-годишната Чок и 35-годишният Бейтс са най-възрастната двойка, завоювала световна титла в танцовите двойки. Двамата са печелили всяко голямо състезание с изключение на Олимпийските игри, където най-доброто им класиране е четвърто място в Пекин 2022.

Това може да е последното състезание в тяхната кариера. Американците планират да се оженят през юни и решават за бъдещето си в спорта преди началото на всеки всеки сезон.

Световното първенство в Монреал продължава тази вечер с волната програма при мъжете. 

/ИК/

В допълнение

Избиране на снимки

Моля потвърдете избраните снимки. Това действие не е свързано с плащане. Ако продължите, избраните снимки ще бъдат извадени от баланса на вашите активни абонаментни пакети.

Изтегляне на снимки

Моля потвърдете изтеглянето на избраните снимката/ите

news.modal.header

news.modal.text

Към 08:54 на 09.05.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация