site.btaСофийският университет организира единадесетата Национална конференция „Достъп на младите хора до култура“

Софийският университет организира единадесетата Национална конференция „Достъп на младите хора до култура“
Софийският университет организира единадесетата Национална конференция „Достъп на младите хора до култура“
Снимка: Софийският университет

Факултетът по науки за образованието и изкуствата (ФНОИ) на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ (СУ) организира единадесетата Национална конференция „Достъп на младите хора до култура“, съобщиха от пресцентъра на университета.

Събитието се проведе в конферентния център „Яйцето“, в Ректората, в партньорство с Българската асоциация на работодателите в областта на културата (БАРОК) и Гражданския институт.

Конференцията е открита от проф. дпн Милен Замфиров, декан на ФНОИ, който подчертава значимостта на насърчаването на диалога между всички участници в културната сфера за създаване на благоприятна и подкрепяща среда за приобщаването на младите хора към културата в България, посочиха от СУ.

По време на панелите са били обсъдени въпроси, свързани с привличането на младите хора към културата, начините за повишаване на интереса им към културни мероприятия и адекватните методи за адресиране на техните нужди и търсения в тази област.

В рамките на форума се състоя и церемония по връчване на наградите „ПроКултура“ за принос в разширяването на достъпа на младите хора до култура през 2025 година. Проф. Замфиров връчи множество награди на отличените театри, музеи и училища, които са се отличили в тази насока, казаха от СУ.

/ИПД

/ВБ/

Списание ЛИК

В допълнение

Избиране на снимки

Моля потвърдете избраните снимки. Това действие не е свързано с плащане. Ако продължите, избраните снимки ще бъдат извадени от баланса на вашите активни абонаментни пакети.

Изтегляне на снимки

Моля потвърдете изтеглянето на избраните снимката/ите

Потвърждение

Моля потвърдете купуването на избраната новина

Към 04:24 на 30.09.2025 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация