site.btaТазгодишната програма на Празника на розата и минералната вода в Павел баня ще започне на 11 юни и ще продължи до 14 юни

Тазгодишната програма на Празника на розата и минералната вода в Павел баня ще започне на 11 юни и ще продължи до 14 юни
Тазгодишната програма на Празника на розата и минералната вода в Павел баня ще започне на 11 юни и ще продължи до 14 юни
Празник на розата, Павел баня, снимка: Община Павел баня

Тазгодишната програма на Празника на розата и минералната вода в Павел баня ще започне на 11 юни и ще продължи до 14 юни, съобщава в официалната си фейсбук страница кметът на общината Иса Бесоолу. Изборът на Царица Роза и Цар на минералната вода, който е и най-дългоочакваното събитие по време на празника, ще бъде на 12 юни. 

Конкурсът ще се състои на лятната сцена на площад „Освобождение“ в Павел баня, а водещ ще бъде телевизионният журналист Драгомир Драганов. И тази година сценарият и режисурата на спектакъла са възложени на местния фолклорен ансамбъл „Детелини“, а между конкурсните кръгове за настроението на публиката ще се погрижи Йордан Марков, посочва кметът. 

На 11 юни ще бъде представена изложбата на децата от арт студио „Анива“ към Народно читалище „Напред – 1903“ под надслов „Рисуваме красотата“, а на 13 юни децата от Детска градина „Синчец“ ще представят спектакъла „Приказно вълшебство“, след което Иса Бесоолу и предходни царе и царици на розата и минералната вода ще открият изложбата „Фрагменти от Павел баня“. Денят ще продължи с празничния концерт на ансамбъл „Детелини“ под мотото „Нека изворът да не пресъхва“, в който участие ще вземат и сестри Диневи. 

В съботния 14 юни врати ще отворят и павелбанските „Селски дворове“, в които ще бъдат представени местни кулинарни изкушения, традиционни ястия, занаяти и обичаи. Вечерта ще завърши с карнавално шествие в центъра на града, след което на лятната сцена ще се качи Славка Калчева. 

/ХК/

Потвърждение

Моля потвърдете купуването на избраната новина

Към 19:40 на 29.05.2025 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация