site.btaИнж. Владимир Кисьов и проф. Иво Димитров бяха удостоени с почетно звание "Доктор хонорис кауза" на Университета по хранителни технологии в Пловдив

Инж. Владимир Кисьов и проф. Иво Димитров бяха удостоени с почетно звание "Доктор хонорис кауза" на Университета по хранителни технологии в Пловдив
Инж. Владимир Кисьов и проф. Иво Димитров бяха удостоени с почетно звание "Доктор хонорис кауза" на Университета по хранителни технологии в Пловдив
(от ляво надясно): Проф. Иво Димитров, проф. Галин Иванов, ректор на УХТ-Пловдив, инж. Владимир Кисьов. Снимка: кореспондент на БТА в Пловдив Пресиана Вълканова

На тържествено заседание на Академичния съвет на Университета по хранителни технологии - Пловдив (УХТ) днес ректорът проф. Галин Иванов връчи почетното звание "Доктор хонорис кауза" на инж. Владимир Кисьов и проф. Иво Димитров.

Като мотиви за решението за удостояване на инж. Кисьов със званието ректорът изтъкна неговия принос в развитието на българската индустрия и издигането на авторитета на Университета по хранителни технологии в бизнес средите и обществото. Инж. Кисьов е възпитаник на УХТ-Пловдив. Придобива магистърска степен, специалност "Технология на животинските хранителни продукти, консервиране и обществено хранене", специализация "Технология на продуктите за обществено хранене" през 1990 г.

Притежава успешна кариера в областта на бизнес предприемачеството, с над 30-годишен опит като управител и съдружник във фирми от сферата на туризма и услугите, в изграждането на комплекси по нашето Черноморие, както и продажбите и управлението им в градовете Пловдив, София, Свиленград. Той е общински съветник в Пловдив от 2007 г. до момента, както и Почетен консул на Република Екваториална Гвинея в България от 2012 г.

С неговото съдействие университетът придобива напълно обзаведена кулинарна лаборатория към катедра „Туризъм и кулинарен мениджмънт", където студентите ще бъдат обучавани в модерна иновативна среда и ще бъдат канени световноизвестни лектори. 

"Този момент ще остане завинаги част от моя личен и професионален път. Днес, когато технологиите и знанието се развиват с невиждана скорост, е важно да предаваме на студентите не само умения, но и ценности. Да им покажем, че кулинарията и туризмът са изкуство, които искат вдъхновение и дисциплина", каза инж. Кисьов.

В мотивите за присъждане на почетното звание на проф. Иво Димитров беше посочено, че той придобива магистърска степен по специалност "Финанси" в Стопанска академия - Свищов през 2003 г., както и магистърска степен по специалност "Здравен мениджмънт" в Медицински университет - София през 2019 г. 

През 2016 г. защитава дисертация за ОНС "Доктор", от 2020 г. е доцент по здравен мениджмънт към ВУАРР - гр. Пловдив, а през 2024 г. защитава дисертация за доктор на икономическите науки.

Притежава успешна кариера и в областта на бизнес мениджмънта. Понастоящем е член на съвета на директорите и Управител на Института по информатика и иновативни технологии към ТЕХ Парк Пловдив. Проф. Димитров е и зам.-председател на УС на Долина за дълбокотехнологични иновации - Пловдив и директор "Връзки с инвеститорите" към МБАЛ "Света Каридад".

Сред официалните гости на тържественото заседание на Академичния съвет на УХТ-Пловдив бяха Георги Стаменов, кмет на район "Централен", Георги Титюков, общински съветник, проф. Пламен Моллов, директор на Института за системни иновации по храните и виното, и членове на Настоятелството на университета. 

/ВБ/

Списание ЛИК

В допълнение

Избиране на снимки

Моля потвърдете избраните снимки. Това действие не е свързано с плащане. Ако продължите, избраните снимки ще бъдат извадени от баланса на вашите активни абонаментни пакети.

Изтегляне на снимки

Моля потвърдете изтеглянето на избраните снимката/ите

Потвърждение

Моля потвърдете купуването на избраната новина

Към 17:56 на 12.12.2025 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация