site.btaИзключително важно за нас е да показваме ежедневно нашите позиции, заяви председателят на Браншовата камара "Плодове и зеленчуци" при подписването на договор за партньорство с БТА

За нас партньорството с БТА е естествено развитие на нашата медийна активност. Изключително важно за нас е да показваме ежедневно нашите позиции, несъгласие с липсата на политики и стратегии в нашия сектор, нашата борба за това как и по какъв начин трябва да се случат нещата, за да можем всички да потребяваме български плодове и зеленчуци, които, за съжаление, през последните години изчезват от нашата трапеза. Това каза Цветан Цеков - председател на Управителния съвет на Браншовата камара "Плодове и зеленчуци" (БКПЗ) в рамките на подписването на договор за партньрство между Камарата и Българската телеграфна агенция (БТА), което се състоя в  Националния пресклуб на БТА в София. От страна на агенцията документът бе подписан от генералния директор на БТА Кирил Вълчев.

Организацията подчерта, че партньорството с БТА е стратегическо и ще осигури по-бърз достъп на посланията ѝ до медии, потребители, производители, държавни институции, за да може "това, което искаме да кажем и да промотираме, да бъде чудо", каза Цеков. 

БКПЗ определя себе си като най-голямото сдружение на организирани производители в сектора, с национална представителност и с амбиции за възраждане на производството на плодове и зеленчуци. Според Камарата секторът е в криза от три десетилетия. 

Цеков изтъкна, че БКПЗ е най-младата от всички организации в сектор "Земеделие", но обхваща над две трети от територията на България и почти всички култури, които се произвеждат у нас.

/БП/

В допълнение

Избиране на снимки

Моля потвърдете избраните снимки. Това действие не е свързано с плащане. Ако продължите, избраните снимки ще бъдат извадени от баланса на вашите активни абонаментни пакети.

Изтегляне на снимки

Моля потвърдете изтеглянето на избраните снимката/ите

Потвърждение

Моля потвърдете купуването на избраната новина

Към 23:59 на 29.09.2025 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация