site.btaДесет състезатели участваха в кулинарна надпревара за титлата „Най-вкусна рибена чорба“ в Шабла
Празникът на рибената чорба се проведе днес за трета поредна година на площада пред Народно читалище "Зора 1894" в Шабла. Общо 10 състезатели участваха в кулинарна надпревара за титлата „Най-вкусна рибена чорба“.
Събитието започна с откриваща молитва, отслужена от отец Павел Максимов от храм „Св. Харалампи“ в Шабла, а след това гостите бяха поздравени с изпълнения от музиканта Димитър Дончев.
Кметът на общината Мариян Жечев поздрави участниците и гостите по повод Никулден и подчерта, че празникът на чорбата вече се превръща в традиция и привлича все по-голям интерес. "Имаме шеф-готвачи от София, Варна, Каварна, Дуранкулак и Тюленово. Конкуренцията става по-сериозна, а нивото - все по-високо", посочи Жечев.
Кулинарните ястия на участниците бяха оценени от жури в състав Марианна Александрова – мастър шеф на България и преподавател в Колежа по туризъм към Икономически университет - Варна, Мариела Чобанова – шеф, сертифициран суши майстор и шеф Филип Спасов – финалист в реалити предаване за готвене в България.
Празникът бе съпътстван от музикална програма, включваща изпълнения на местни фолклорни състави и народни танци. Водещ на събитието е театралът и аниматор Паскал Паскалев.
Най-добрите готвачи получиха награди, а всички гости имаха възможност да опитат от рибените специалитети, приготвени по различни местни рецепти.
/ТНП/
В допълнение
Избиране на снимки
Моля потвърдете избраните снимки. Това действие не е свързано с плащане. Ако продължите, избраните снимки ще бъдат извадени от баланса на вашите активни абонаментни пакети.
Изтегляне на снимки
Моля потвърдете изтеглянето на избраните снимката/ите
Потвърждение
Моля потвърдете купуването на избраната новина