site.btaВероника Василева завърши 11-а, а Емма Нейкова е 15-а на турнир по фехтовка в Нюрнберг

Вероника Василева завърши 11-а, а Емма Нейкова е 15-а на турнир по фехтовка в Нюрнберг
Вероника Василева завърши 11-а, а Емма Нейкова е 15-а на турнир по фехтовка в Нюрнберг
Емма Нейкова, снимка: Минко Чернев/БТА (архив)

Вероника Василева завърши 11-а, а Емма Нейкова е 15-а на сателитния турнир на сабя жени, който се проведе в Нюрнберг (Германия) и носи точки за Световната купа. В надпреварата се включиха 74 състезателки от 13 държави, съобщават от БФ Фехтовка.

Василева излезе от групите с изключително силна игра и шест победи от шест срещи. В елиминациите възпитаничката на фехтовален клуб Свечников влезе под номер 10, като в първия кръг се наложи Лорън Андерсън от Великобритания с 15:9, а след това отстрани Мари Том от Германия с 15:12. В двубоя за място сред най-добрите осем Василева отстъпи пред Тициана Нихман от Германия с 13:15 и завърши надпреварата на 11-о място.

Емма Нейкова излезе от групите с три успеха и две поражения. В елиминациите възпитаничката на фехтовален клуб Свечников победи германките Елиза Нойнер с 15:11 и Фелис Хербон с 15:13. В срещата за място сред най-добрите осем българката отстъпи пред Мануела Спица от Италия с 3:15 и зае 15-а позиция в крайното класиране.

В турнира при мъжете, в конкуренцията на 104 сабльори, Тодор Стойчев завърши на 37-о място. Възпитаникът на фехтовален клуб Свечников излезе от групите с четири победи и две загуби, нов елиминациите отстъпи във втория кръг пред Корнел Печ от Унгария с 8:15.

Междувременно, през уикенда станаха ясни победителите за Купа София на рапира, кадети и кадетки, младежи и девойки. Състезанието е първи кръг от Купа България.

При кадетите шампион стана Росен Великов от Волов, а при кадетките Лилия Николова от Шумен 1951.

При младежите златото взе Данаил Полишев от Пловдив БГ, а при девойките първа е Виктория Пастърмаджиева от Пловдив БГ.

/ИК/

Потвърждение

Моля потвърдете купуването на избраната новина

Към 00:21 на 14.10.2025 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация