site.btaСловенският ЖРД Лития е преодолим съперник, каза за БТА треньорката на хандбалния отбор на Бяла Виктория Жосан

Словенският ЖРД Лития е преодолим съперник, каза за БТА треньорката на хандбалния отбор на Бяла Виктория Жосан
Словенският ЖРД Лития е преодолим съперник, каза за БТА треньорката на хандбалния отбор на Бяла Виктория Жосан
Имаме шанс срещу словенския ЖРД Лития, каза за БТА треньорката на женския хандбален отбор на Бяла Виктория Жосан. Снимка: Мартин Пенев/БТА

Тимът на словенския ЖРД Лития е преодолим съперник. Това каза за БТА треньорката на женския хандбален отбор на Бяла Виктория Жосан. 

Шампионът на България загуби гостуването си на словенския ЖРД Лития с 27:28 (13:13) в първата среща от втория кръг на турнира за Купата на Европейската хандбална федерация EHF European Cup, която се игра на 27 септември тази година. Реваншът е на 5 октомври от 16:00 часа в "ОЗК Арена Бяла" в град Бяла.

"В Словения загубихме само с един гол. Започнахме мача притеснени, но след това влязохме в ритъм. Доволна съм от физическото състояние на състезателките, но допуснахме много грешки при стрелбата. Работим в момента в тази посока, а също и по тактиката", каза Жосан. 

Тя коментира, че състезателките на словенския отбор са по-млади и по-бързи, но хандбалистките на Бяла са по-опитни. "Ако изчистим грешките при стрелбата, мисля, че имаме шанс. Трябва ни и малко късмет", заяви Жосан. 

Тя каза още, че здравословното състояние на състезателките е добро. Само капитанът на отбора Лидия Ковачева има лека контузия, но до мача в неделя ще се възстанови и ще играе. 

"Очакваме пълна зала. Искаме да играем пред нашата публика. Това е нашата зала, в която показваме възможностите си максимално", заяви Виктория Жосан.  

Тимът на Бяла дебютира в евротурнирите през септември 2023 година, когато отпадна в началния втори кръг на EHF European Cup. През миналия сезон отборът не участва в континенталното състезание.

/ХБ/

Потвърждение

Моля потвърдете купуването на избраната новина

Към 03:36 на 02.10.2025 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация