site.btaНай-добрата българска състезателка по фехтовка Йоана Илиева: "Все още ми е трудно да говоря за представянето в индивидуалното на Световното първенство"

Най-добрата българска състезателка по фехтовка Йоана Илиева: "Все още ми е трудно да говоря за представянето в индивидуалното на Световното първенство"
Най-добрата българска състезателка по фехтовка Йоана Илиева: "Все още ми е трудно да говоря за представянето в индивидуалното на Световното първенство"
снимка: Българска федерация по фехтовка

Йоана Илиева завърши силния си сезон във фехтовката с пето място на Световното първенство в Тбилиси (Грузия). Възпитаничката на фехтовален клуб Свечников, водена от треньора Ивайло Воденов, обаче заяви, че е искала прекалено много отличието.

"Тръгвам си от Тбилиси без медал . . . Все още ми е трудно да говоря за представянето ми в индивидуалното. Дойдох за победа! Работих, вярвах и виждах, че ще я постигна. Исках този медал, дори прекалено . . . 15:14 . . . Един туш преобърна целия ми план . . . ", написа Илиева в профила си в Инстаграм, която се изкачи до рекордното за българската фехтовка второ място в световната ранглиста на сабя.

Българският отбор на сабя в състав Олга Храмова, Йоана Илиева, Емма Нейкова и Вероника Василева, воден от треньора Ивайло Воденов, завърши на пето място на шампионата в Грузия

"Въпреки всичко си тръгвам и с много позитивни емоции. С този прекрасен отбор направихме България пети в света отборно. Макар и отново без медал, това беше най-силното ни отборно състезание за сезона, където се бихме като един и преодоляхме съперници, които ни побеждаваха през сезона. Благодаря ви момичета!", написа Илиева. 

"Искам много да благодаря за подкрепата, която получих, всички окуражаващи съобщения и обаждания преди и след състезанието, както и за цялата помощ през целия сезон. Благодаря ви! Означава страшно много", завърши тя.

/ИК/

Потвърждение

Моля потвърдете купуването на избраната новина

Към 19:10 на 01.08.2025 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация