site.btaЧелси - Бенфика и Байерн Мюнхен - Фламенго са следващите осминафинали на Световното клубно първенство по футбол

Челси - Бенфика и Байерн Мюнхен - Фламенго са следващите осминафинали на Световното клубно първенство по футбол
Челси - Бенфика и Байерн Мюнхен - Фламенго са следващите осминафинали на Световното клубно първенство по футбол
Снимка: AP Photo/Matt Slocum

Фламенго и Челси завършиха на първите две места в Група "D" на Световното клубно първенство и се класираха за осминафиналите на Световното клубно първенство.
Без изненада Челси се наложи над Есперанс от Тунис с 3:0 във Филанедлфия. Така отборът от Лондон завърши на второ място в групата и ще срещне на осминафиналите Бенфика, който е лидер в Група "C", след като се наложи снощи над Байерн Мюнхен с 1:0.

На Челси му бе достатъчно равенство, за да се класира напред, но с два гола в самия край на първата част лондончани решиха мача. Защитникът Тосин Адарабийо вкара с глава в добавеното време, а веднага след него се разписа и дошлият от Ипсуич нападател Лиъм Делап. Тимът на Енцо Мареска направи успеха си класически в седмата минута на добавеното време на мача, като последния гол вкара Тайрик Джордж.

Бразилският Фламенго си осигури първото място с равенство срещу ФК Лос Анджелис - 1:1. Бразилците имаха сериозно превъзходство в мача, като на няколко пъти техни удари бяха спирани от гредите на вратата на Юго Лорис. При контраатака Денис Буанга откри резултата за американския отбор в 84-ата минута, но само две минути по-късно Уолъс Ян изравни за Фламенго. Бразилският гранд от Рио де Жанейро обаче ще се изправи срещу Байерн Мюнхен на осминафиналите в Маями в неделя. 

 

/ХБ/

В допълнение

Избиране на снимки

Моля потвърдете избраните снимки. Това действие не е свързано с плащане. Ако продължите, избраните снимки ще бъдат извадени от баланса на вашите активни абонаментни пакети.

Изтегляне на снимки

Моля потвърдете изтеглянето на избраните снимката/ите

Потвърждение

Моля потвърдете купуването на избраната новина

Към 19:13 на 25.06.2025 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация