site.btaДве четвърти места за Брезалиева и Динева на финалите на отделните уреди на Световната чалъндж купа по художествена гимнастика в Портимао

Две четвърти места за Брезалиева и Динева на финалите на отделните уреди на Световната чалъндж купа по художествена гимнастика в Портимао
Две четвърти места за Брезалиева и Динева на финалите на отделните уреди на Световната чалъндж купа по художествена гимнастика в Портимао
Ева Брезалиева, снимка: Минко Чернев/БТА

Ева Брезалиева и Яница Динева заеха две четвърти места на финалите на отделните уреди при жените на Световната чалъндж купа по художествена гимнастика в Портимао (Португалия).

Брезалиева, която вчера взе бронзов медал в многобоя, днес се и четвърта на обръч, пета на лента и осма на топка, а Динева се класира четвърта на финала на бухалки.

На обръч водената от Бранимира Маркова Брезалиева получи резултат от 28.000 точки (трудност 12.200; артистичност 8.000; изпълнение 7.800) и остана на крачка от почетната стълбичка.

Брезалиева допусна сериозни неточности на топка и се класира на осма позиция с 22.700 (9.600; 7.250; 6.150).

В последния финал с лента националката остана на пето място с 26.300 точки (11.600; 7.650; 7.050).

Стабилна и уверена игра демонстрира младата надежда Яница Динева в единствения си финал днес. Възпитаничката на Бранимира Маркова получи оценка от 27.800 точки (12.300; 7.700; 7.800) и завърши четвърта на финала на бухалки. 

Неутралната гимнастичка Алина Харнаско, която вчера триумфира в многобоя, днес взе златните медали на всичките четири уреда с оценки 29.250 точки на обръч, 27.950 на топка, 29.100 на бухалки и 27.000 на лента.

/ИК/

В допълнение

Избиране на снимки

Моля потвърдете избраните снимки. Това действие не е свързано с плащане. Ако продължите, избраните снимки ще бъдат извадени от баланса на вашите активни абонаментни пакети.

Изтегляне на снимки

Моля потвърдете изтеглянето на избраните снимката/ите

Потвърждение

Моля потвърдете купуването на избраната новина

Към 20:15 на 12.05.2025 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация