site.btaДара Малинова е 11-а, а Олександра Шалуева - 15-а във временното класиране за многобоя на Европейската купа по художествена гимнастика в Баку

Дара Малинова е 11-а, а Олександра Шалуева - 15-а във временното класиране за многобоя на Европейската купа по художествена гимнастика в Баку
Дара Малинова е 11-а, а Олександра Шалуева - 15-а във временното класиране за многобоя на Европейската купа по художествена гимнастика в Баку
Дара Малинова, топка, снимка: Никола Узунов/БТА

Националката Дара Малинова е 11-а, а Олександра Шалуева 15-а във временното класиране за многобоя при жените на Европейската купа по художествена гимнастика в Баку (Азербайджан). Двете българки представиха днес съчетанията си с обръч и с топка.

Малинова показа стабилна игра и събра 52.400 точки (26.300 на обръч и 26.100 на топка), което я поставя на временната 11-а позиция за многобоя. Първите 16 грации от него се класират за "крос битките" в събота. Оценките от квалификацията, разпределят и медалите на отделните уреди. Грацията водена от Валентина Иванова се класира девета на обръч и осма на топка.

Другата родна представителка Олександра Шалуева стартира силно със съчетание с обръч, но на топка допусна грешки и натрупа актив от 50.500 (27.350 на обръч и 23.150 на топка). Тя заема временното 15-о място за многобоя. Възпитаничката на Силвия Стойнева е седма на обръч и 23-а на топка.

Лидер в многобоя в края на първия състезателен ден е представителката на Украйна Таисия Онофричук с 57.000 точки, следвана от Тара Драгаш от Италия с 54.850 и Полина Карика (Украйна) с 54.800.

На обръч златното отличие взе Таисия Онофричук (Украйна) с 29.550 точки, а на топка първа е световната шампионка от София 2022 София Рафаели (Италия) с 27.900.

Съдия за България е Рада Вражева, която днес беше в панела на трудност с тяло на обръч. Технически делегат е президентът на Европейската гимнастика Елисо Бедошвили, а неин помощник е Християна Тодорова.

/ИК/

Потвърждение

Моля потвърдете купуването на избраната новина

Към 22:27 на 01.05.2025 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация