site.btaАлександър Златков спечели титлата при мъжете на международния турнир по фигурно пързаляне "София Трофи"

Александър Златков спечели титлата при мъжете на международния турнир по фигурно пързаляне "София Трофи"
Александър Златков спечели титлата при мъжете на международния турнир по фигурно пързаляне "София Трофи"
снимка: AP Photo/Mindaugas Kulbis

Александър Златков спечели титлата при мъжете на международния турнир по фигурно пързаляне "София Трофи", който завърши в Зимния дворец в столицата, а българските състезатели завоюваха още три отличия при юношите и девойките.

Златков събра 204.37 точки, след като получи за волната програма оценка от 133.05 точки, а за кратката вчера има 71.32.

Втори се нареди Бурак Демирбога (Турция) със 195.29 точки, а трети е Ян Воклен (Франция) със 178.06 точки.

Още двама българи участваха в надпреварата. Лари Луполоувър е пети със 155.92 точки, а шестото място зае Филип Каймакчиев със 155.23 точки.  

Турнирът е контролно за определяне на състава на България за Световното първенство в Монреал (Канада) през март. Александра Фейгин, която не участва в състезанието в София, има квота за шампионата на планетата, а място при мъжете си осигури Александър Златков.

При жените шампионка стана Юлия Ловренчич (Словения) със 132.17 точки, а единствената българка Даниела Николова зае пето място с 91.45 точки.

Лия Любенова спечели сребро при девойките. Тя беше лидерка след кратката програма, но във волната беше изпреварена от швейцарката Евгения Секуловски, която стана първа със 160.46 точки. Българката се нареди втора със 155.96.

Криста Георгиева зае четвърта позиция със 131.22 точки, следвана от Киара Христова, която има 130.68.

При юношите шампион е Деян Михайлов със 178.17 точки, следван от испанеца Андре Сапата със 147.92 точки. Йоанис Апостолу, който беше на четвърто място след кратката програма, получи втора оценка за волната и завоюва бронза със 139.06 точки. 

/ИК/

news.modal.header

news.modal.text

Към 10:11 на 23.05.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация