site.btaАмериканци поведоха при танцовите двойки на Световното първенство по фигурно пързаляне в Сайтама

Американци поведоха при танцовите двойки на Световното първенство по фигурно пързаляне в Сайтама
Американци поведоха при танцовите двойки на Световното първенство по фигурно пързаляне в Сайтама
снимка АП

Бронзовите медалисти от миналата година Медисън Чок и Евън Бейтс (САЩ) спечели краткия танц при танцовите двойки на Световното първенство по фигурно пързаляне в Сайтама (Япония).

Американците получиха за изпълнението си 91.94 точки и имат аванс от 3.73 пред европейските шампиони от 2023-а Шарлен Гиняр и Марко Фабри (Италия), които бяха оценени с 88.21.

Чок и Бейтс, които участват за десети път на шампионат на планетата, завоюваха титлата на САЩ през януари и златото на "Четирите континента" миналия месец. Те са трикратни медалисти на световни първенства.

Третата позиция заемат бронзовите медалисти от първенството на планетата през 2021 година и шампиони от финала на Гран При сериите Пайпър Джил и Пол Поарие от Канада с 87.34 точки. За тях това е първо състезание от повече от три месеца, след като Джил претърпя операция от апендицит в средата на сезона.

Японските фенове аплодираха най-много Кана Мурамото Кана и нейния партньор Дайсуке Такахаши, който е бронзов медалист от Игрите във Ванкувър 2010 и световен шампионка за 2010-а при мъжете. Такахаши се завърна у дома за десетото си Световно първенство и второ при танцовите двойки. Двамата са на 11-а позиция със 72.92 точки.

Световното първенство продължава днес с волната програма при жените с участието на българката Александра Фейгин, която е с първи стартов номер от 24-е финалистки.

/ИК/

В допълнение

Избиране на снимки

Моля потвърдете избраните снимки. Това действие не е свързано с плащане. Ако продължите, избраните снимки ще бъдат извадени от баланса на вашите активни абонаментни пакети.

Изтегляне на снимки

Моля потвърдете изтеглянето на избраните снимката/ите

news.modal.header

news.modal.text

Към 19:55 на 30.09.2023 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация