site.btaДоброволци на НПМГ ще подкрепят Световното първенство за спортисти със синдром на Даун в София

Доброволци на НПМГ ще подкрепят Световното първенство за спортисти със синдром на Даун в София
Доброволци на НПМГ ще подкрепят Световното първенство за спортисти със синдром на Даун в София
Председателят на Федерацията по адаптирана физическа активност (ФАФА) Слав Петков, снимка: Благой Кирилов/БТА (архив)

Ученици от Националната природо-математическа гимназия „Акад. Любомир Чакалов“ ще подкрепят организацията на Световното първенство за спортисти със синдром на Даун, което ще се проведе от 13 до 19 юни 2026 година в София.

Те ще подпомагат логистиката, посрещането и ориентирането на международните делегации, ще оказват съдействие на публиката и ще помагат в церемониите по откриване, закриване и награждаване.

Федерация адаптирана физическа активност - България (ФАФА) проведе работна среща с ръководството на гимназията, за да обсъдят детайлите по включването на доброволците. ФАФА беше представена от президента Слав Петков и Емил Иванов, отговарящ за координацията и обучението на доброволците, а от страна на НПМГ участие взеха директорът Ивайло Ушагелов, членът на настоятелството Деница Александрова и председателят на Ученическия съвет Дамян Будинов.

„Участието на доброволците е ценна възможност за учениците да развият емпатия, социална ангажираност и практически умения, като станат част от събитие с международно значение“, каза президентът на ФАФА България Слав Петков.

Настоятелството на гимназията потвърди пълната си подкрепа и ангажимент за подготовката и включването на доброволците. Подробности за процеса ще бъдат публикувани в официалните канали на училището и настоятелството.

ФАФА България изказва благодарност към НПМГ „Акад. Любомир Чакалов“ за партньорството и ангажираността към каузата за приобщаване чрез спорт, като подчерта ролята на доброволците за успешното провеждане на шампионата.

/ИК/

Потвърждение

Моля потвърдете купуването на избраната новина

Към 13:29 на 25.11.2025 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация