site.btaВ България се разхищават около 86 килограма храна на човек годишно - под средното за ЕС, каза за БТА геоекологът Радина Калдамукова

Радина Калдамукова е магистър по геоекология от университета в град Тюбинген, Германия. Снимка: ''Климатека''
"Една трета от цялата произведена храна в света се изхвърля в жизнения си цикъл. Храната може да се “изгуби‘‘в различни етапи от производството, транспорта или при крайния потребител. Глобалният въглероден отпечатък от разхищението на храна е

За да прочетете цялата статия

Абонирайте се Влезте във Вашата БТА

Продължете да четете с абонамент

Вижте условията

/ХК/

Списание ЛИК

Потвърждение

Моля потвърдете купуването на избраната новина

Към 01:55 на 04.08.2025 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация