site.btaИсторическият музей в Стрелча представя изложбата „Хубав Великден, йощ по-хубав Гергьовден“

Историческият музей в Стрелча представя изложбата „Хубав Великден, йощ по-хубав Гергьовден“
Историческият музей в Стрелча представя изложбата „Хубав Великден, йощ по-хубав Гергьовден“
Исторически музей – Стрелча представя отново изложбата „Хубав Великден, йощ по-хубав Гергьовден“. Снимка: Исторически музей - Стрелча

Историческият музей в Стрелча представя изложбата „Хубав Великден, йощ по-хубав Гергьовден“, съобщиха от културната институция.

Миналата година, в чест на едни от най-големите български празници, създадохме изложбата „Хубав Великден, йощ по-хубав Гергьовден“. Интересът, който тя предизвика, ни вдъхнови да я представим отново за втора поредна година, добавят от музея.

През целия месец април и май гостите на  музея ще имат възможност да научат кога и с кои празници започва великденският цикъл, какво се прави на Лазаровден и Цветница, как протича подготовката за един от най-големите църковни празници през годината – Великден, уточняват те.

През януари тази година музеят обяви дарителска кампания за набиране на вещи, предмети, снимки и документи, свързани с историята на училището и учебните системи от средата на XX век.

През септември 2024 година Исторически музей - Стрелча се включи в друга мобилна изложба, осъществена съвместно с Исторически музей - Белово. В нея бяха представени осем табла, които илюстрират историите около създаването на първите играчки, игрите на открито, ролеви и настолни такива, както и с какво музикалните играчки допринасят за развитието на децата.

 

/ХТ/

В допълнение

Избиране на снимки

Моля потвърдете избраните снимки. Това действие не е свързано с плащане. Ако продължите, избраните снимки ще бъдат извадени от баланса на вашите активни абонаментни пакети.

Изтегляне на снимки

Моля потвърдете изтеглянето на избраните снимката/ите

Потвърждение

Моля потвърдете купуването на избраната новина

Към 08:44 на 26.04.2025 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация