site.bta"Марс инкорпорейтед" се ангажира да използва 100 процента устойчиво какао във всичките си продукти до 2025 г.

"Марс инкорпорейтед" се ангажира да използва 100 процента устойчиво какао във всичките си продукти до 2025 г.
"Марс инкорпорейтед" се ангажира да използва 100 процента устойчиво какао във всичките си продукти до 2025 г.
Снимка: "Марс инкорпорейтед"

"Марс инкорпорейтед" (Mars, Inc.), един от водещите световни производители на храни,  съобщи, че планира до 2025 г. да използва 100 процента устойчиво произведено какао. Целта на компанията е да създаде устойчива, приобщаваща и етична верига за доставки, която да гарантира, че всяко какаово зърно в продуктите на марката ще бъде произведено в съответствие със стриктни принципи за екологична и социална отговорност и ще бъде проследимо от фермата до първата точка на закупуване, се посочва в пресъобщение.

Освен това компанията цели 100 процента от опаковките на продуктите ѝ да бъдат повторно използвани, рециклируеми или компостируеми. Междинната цел в трансформацията на опаковките е намаляване на употребата на пластмаса с 25 на сто до 2025 г.

План "Устойчивост за едно поколение"

Информацията за устойчивите ангажименти на "Марс инкорпорейтед" беше публикувана насеотдавна в доклад за корпоративната отговорност. Компанията работи върху изграждането на устойчиво бъдеще чрез прилагане на план "Устойчивост за едно поколение", който се фокусира върху четири основни опорни точки: здрава планета, проспериращи хора, подобряване на благосъстоянието и трансформиране на опаковките. Основните цели на плана включват намаляване на въздействието върху околната среда, подобряване на живота по цялата верига на стойността, насърчаване на устойчиви земеделски практики и създаване на устойчиви и рециклируеми опаковки. 

Две основни цели

Шоколадът заема специално място в сърцата и вкусовите рецептори на потребителите по целия свят, но производството му е обвързано със социални и екологични предизвикателства, отбелязват от компанията. Ето защо в момента "Марс инкорпорейтед" върви целенасочено към реализацията на плана за устойчиво какао "Какао за поколения" и повече от 61 на сто от какаото, което използва, вече отговаря на социално отговорните ѝ цели.

Друга устойчива цел на световния производител на шоколад е да трансформира изцяло своите опаковки. В момента компанията преобразява повече от 12 000 вида опаковки, като има за цел да превърне 100 процента от опаковките си в такива за многократна употреба, рециклиране или компостиране, с междинна цел за намаляване на употребата на пластмаса с 25 на сто до 2025 г. и включване на 30 на сто рециклирано съдържание в производството си.

/ЕС/

news.modal.header

news.modal.text

Към 18:03 на 08.05.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация