site.btaКои са водачите на листи в 22 МИР - Смолян

Кои са водачите на листи в 22 МИР - Смолян
Кои са водачите на листи в 22 МИР - Смолян
Снимка: Христина Георгиева/БТА (архив)

Общо 131 кандидати за народни представители в 31 листи са регистрирани за участие в предсрочните парламентарни избори на 9 юни в 22-ри Многомандатен избирателен район – Смолянски. Това съобщи за БТА председателят на Районната избирателна комисия в Смолян Таня Светлинова.

От регистрираните листи 20 са на партии и 11 - на коалиции.

Кандидатите за народни представители ще се надпреварват за четири депутатски места от 22-ри многомандатен избирателен район.

Шест от партиите и коалициите са с пълни листи с по осем кандидати. Две партии – „Велика България“ и „ВМРО – Българско национално движение“, са с по един кандидат.  

От кандидатите за народни представители 38 са жени и 93-ма – мъже.

Подредбата е според номера на бюлетините, изтеглен в жребия на ЦИК:

1. Водач на листата на партия "Има такъв народ", която издига пълна листа от осем кандидати, е Андрей Кадишев. Роден е в село Баните през 1966 г., съобщи за БТА Кадишев. Завършил е средно образование в родното място, след което Учебно промишлен комплекс в смолянския квартал Устово, профил – „Промишлена електроника“. Приет е за студент в Технически университет – Варна, специалност „Технология на машиностроенето и металорежещи машини“ с профил „Металорежещи машини и роботика“. След дипломирането работи като управител на „Автостопанско предприятие“ – Баните. По-късно работи дълги години в частния сектор като ръководител транспорт. През 2011 г. започва работа в Националната електротехническа компания като „Монтьор, ремонт машини и оборудване“. През 2021 г. е назначен за заместник областен управител. През 2022 г. е секретар на областната администрация. В момента отново работи в Националната електротехническа компания. Има две дъщери.

2. Водач на листата на партия "Глас народен", която е от трима кандидати, е Соня Илиева.

3. Водач на листата на партия "Синя България", която е от четирима кандидати, е Емил Руженов. Роден е 1952 година в село Буково, община Мадан, каза за БТА водачът на листата. Завършил е магистратура "Физика", след което магистратура "Право" и е защитил докторска степен по физика. Работил е като учител, след това инспектор в РУО, след което организационен експерт. Десет години е началник на инспектората по образование на Смолянска област. Работил е като юрисконсулт в Български пощи и като директор на дирекция в "Български пощи". В момента е адвокат. Семеен, с три деца.  

4. Водач на листата на коалиция "Ние гражданите", е Максим Велков. Той е роден в Габрово през 1955 г., но живее в София от ранното си детство. Има магистърска степен по „Организация и управление на производството в транспортната промишленост” от ВИИ „Карл Маркс” (УНСС). Има две специализации - „Мениджмънт и управление на системи”, АОНСУ и „Ръководни кадри”, Академия на МВР. До 2001 г. е служител в УБО и НСО на ръководна длъжност. В момента работи в сферата на частния бизнес. Има издадени две книги стихосбирки - „ Юнашко време” и „Стъпки по сърцето”.

6. Водач на листата на партия "Български гласъ", която е от двама кандидати, е Александър Каров. Той е на 33 г., от Смолян, каза за БТА кандидатът за народен представител. Завършил е Филиала в Пловдив на Техническия университет – София, специалност „Електроника, медицинска електронна апаратура, лазерна и оптоелектронна техника“.  Каров е собственик и управител на фирма „Алекс кар 91“ в Смолян, занимаваща се с автосервизна дейност.

7. Водач на листата на "Коалиция на розата", която е от четирима кандидати, е Тихомир Василев. Кандидатът за народен представител е на 45 г., роден е в София. В процес на дипломиране е в УниБИТ, специалност „Обществени политики и практики“, каза за БТА Василев. Той е предприемач, работи в семейната фирма, занимаваща се с търговска дейност. Активен участник е в националните протести през 2021 година.

8. Водач на листата на коалиция "Център", която е от петима кандидати, е Анастас Караджов. За БТА той съобщи, че е роден в Смолян през 1989 година. Завършил е Природоматематическата гимназия "Васил Левски" в града през 2008 г., специалност "Математика и информатика с немски език", където в продължение на три години е председател на ученическия съвет. Завършил е кинезитерапия в Югозападен университет "Неофит Рилски". Бил е общински съветник в Общински съвет - Смолян. Семеен с една дъщеря.

9. Водач на листата на ПП "Солидарна България", която е от шестима кандидати, е Севдие Кабакова. Родена е в град Рудозем през 1976 година, каза за БТА тя. Завършва средно образование в Минен техникум – Мадан, Висше във филиал на ПУ в Смолян, компютърни и комуникационни системи. Работи дълги години в системата на ГОРУБСО – Мадан,  последните години е офис-мениджър на частни дружества. Семейна с две деца.

10. Водач на листата на партия "Единение", която е от четирима кандидати, е Андрей Андонов. Той е режисьор и продуцент на филмите „Никой“, „Ятаган“ и документалния сериал „Пътят“.  Андонов е на 40 г., от Рудозем. Завършил е бакалавърска степен по екология, магистър е по специалност „Географски информационни системи“,  дипломиран в Ирландия филмов продуцент и режисьор.

11. Водач на листата на партия "Българско национално обединение", която е от двама кандидати, е Радослава Тодорова. Тя е родена в София, където живее и работи като маркетинг експерт, казаха за БТА от партийната централа. Заета е в IT сферата. Не е семейна.

12. Водач на листата на партия "Възраждане", която е от осем кандидати, е Ангел Георгиев. Той е на 36 години, родом от Видин, е видно от информация на официалния сайт на партията. Завършил е „Право“ във Великотърновския университет “Св.св. Кирил и Методий“. През 2014 г. става един от учредителите на “Възраждане” и член на Организационния съвет, както и областен координатор на “Възраждане” за областите Пловдив и Смолян. Работи за редица големи компании, в аутсорсинг сферата, комуникационните системи и управлението на човешки ресурси и големи групи от хора. Георгиев е бил народен представител от парламентарната група на “Възраждане” в 47-то, 48 и 49-ото Народно събрание.

13. Водач на листата на партия "Морал, Единство, Чест", която е от петима кандидати, е Стоян Ковачев. Роден е в Смолян на 17.05.1984 година, каза за БТА кандидатът. Завършил е средно образование в Техникума по автотранспорт в родния град, специалност „Двигатели с вътрешно горене“. Висшето образование е завършил в Техническия университет, специалност „Машиностроителна техника и технологии“. Има собствен бизнес. Семеен, с две деца.

14. Водач на листата на коалиция "Продължаваме промяната - Демократична България", която е от осем кандидати, е Михал Камбарев. По информация от сайта на „Продължаваме промяната“ той е роден в Смолян в семейство на учители. До седемгодишна възраст живее в Смолян, след което се мести в Рудозем. В 8-ми клас се връща в Смолян, където получава и средното си образование в ГПЧЕ "Иван Вазов". Завършил е "Връзки с обществеността" в Софийския университет "Климент Охридски. През 2014 г. печели пълна стипендия, която му осигурява място сред 30 българи, избрани да преминат през интензивна програма в сферата на бизнес развитието в американските градове Бостън, Ню Йорк и Сан Франциско. В продължение на седем години Михал Камбарев работи за привличането на инвестиции и разкриването на нови работни места в помощ на редица общини по света. Народен представител и зaместник-пpeдceдaтeл нa Koмиcиятa пo пpeвeнция и пpoтивoдeйcтвиe нa ĸopyпциятa и члeн нa Koмиcиятa пo иĸoнoмичecĸa пoлитиĸa и иновации.

15. Водач на листата на партия "Народна партия "Истината и само истината", която е от трима кандидати, е Огнян Симеонов. Роден е в София, на 48 г., каза за БТА кандидатът за народен представител. Занимава се със здравето - диетолог е и посланието му е да разкаже на хората за това, което прикриват от тях, публично, без да се притеснява.

16. Водач на листата на партия "Български възход", която е от четирима кандидати, е Митко Димитров. Роден е в град Сливен през 1951 година, каза за БТА кандидатът за народен представител. Средно образование завършва в родния град. Учил е в Москва в Институт за промишлена електроника. Работил е в руската столица 6 години. Бил е кандидат президент през 1996 години. Митко Димитров е поет и композитор, семеен, с четири деца.

17. Водач на листата на коалиция "Граждански блок", която е от четирима кандидати, е Камен Христов.  Той е бивш военнослужещ от Българската армия, завършил е висше военно училище. Камен Василев е на 58 г., роден е в Пловдив. Занимава се с частен бизнес, съобщиха представители на "Граждански блок" в Смолян.

18. Водач на листата на партия "Общество за нова България", която е от двама кандидати, е Светослав Савелев. Той е на 52 г., роден в София. Завършил е магистърски степени по икономика и клинична психология. Работи като психотерапевт, заявиха за БТА от ръководството на „Общество за нова България“. Владее английски език, използва немски и турски.  Член е на партията от 2015 г.

19. Водач на листата на партия "Левицата!", която е от четирима кандидати, е Бойчо Мошев. Роден е на 14 май 1950 година в село Николаево, област Ловеч, каза за БТА кандидатът. Завършил е медицина през 1976 година в Медицински университет – София, след което специализира „Хирургия“. От 10 януари 1977 година - 12 години, работи в Окръжна болница - Смолян, Хирургично отделение. През 1987 година защитава дисертация по „Хирургия“ и след спечелване на конкурс започва работа като доцент в МВР болница – София, през 1989 г. Първоначално е началник на Отделение по хирургия, след което началник на Клиника по хирургия, където работи до 7 януари 2024 г. Семеен, един син.

20. Водач на листата на "Партия на зелените", която е от двама кандидати, е Любомир Кьосев.

21. Водач на листата на партия "Ние идваме", която е от четирима кандидати, е Гънчо Гънчев. Роден е в град Карлово, на 47 години, семеен с две деца. Завършил е агрономство в Аграрния университет в Пловдив, след това право във Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“, каза той за БТА. През 2022 г. е завършил магистратура „земеделска техника“ и е инженер по земеделска техника. От декември 2017 година до март 2023 година е работил в Адвокатска колегия – Смолян, а от март 2023 г. е адвокат в Адвокатска колегия Пловдив със собствена адвокатска кантора. От 2000 г. до сега има бизнес в сферата на транспорта.

22. Водач на листата на коалиция "ГЕРБ - СДС", която е от осем кандидати, е Красимир Събев. Според публикуваната информация в официалния сайт на ГЕРБ – Смолян, той е роден на 30 декември 1968 г. в Мадан. Магистър по анестезиология и интензивно лечение, обществено здраве и здравен мениджмънт. Началник е на Отделението за анестезиология и интензивно лечение на МБАЛ „Д-р Братан Шукеров“ АД – Смолян. Три години е бил заместник-директор по медицинските дейности в областната болница. Бил е депутат в 44-ото, 47-ото и 48-ото Народно събрание. Представител на гражданската квота. Има едно дете.

23. Водач на листата на партия "Български национален съюз - Нова демокрация", която е от четирима кандидати, е Петър Виденов. Роден е 12 юли 1976 г. в Самоков, каза за БТА кандидатът за народен представител. Завършил е средно специално образование в родния град, специалност „Радио, телевизия и електроника“. Работи като технолог. Не е семеен.

24. Водач на листата на коалиция "БСП за България", която е от осем кандидати, е Емил Хумчев. По информация от официалния сайт на БСП той е роден  през 1975 г. в Златоград. Възпитаник е на СПТУ по туризъм в Смолян.  Бакалавър по специалността “Организация и управление на туристическото  обслужване” и магистър по “Мениджмънт на хотелиерската и ресторантьорската дейност” от Югозападния университет “Неофит Рилски” – Благоевград. Хумчев е бивш областен управител на Смолян.

25. Водач на листата на партия "Величие", която е от четирима кандидати, е Кристиан Карабельов. Роден е през 1993 г. във Велинград. Завършва средно образование в родния град. Придобива образователно-квалификационна степен „Бакалавър“ във Филиал – Смолян на Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“, специалност „Екология“, и магистратура „Учител по биология“. В момента работи в курортния комплекс Пампорово в туристическата сфера, има и частен бизнес. Семеен, с едно дете.

26. Водач на листата на партия "ВМРО - Българско национално движение", която е от един кандидат, е Никола Киряков. Завършил е специалност „Счетоводство и контрол“ във Великотърновския университет. Занимава се с недвижими имоти и реставрация на стари къщи, каза за БТА кандидатът за народен представител. Киряков е единствен кандидат в листата на ВМРО-БНД. „Решението да бъда сам в листата е защото не подкрепям разделението на хората в областта на различни политически партии, което създава изключително голямо напрежение“,  допълни Киряков.

27. Водач на листата на партия "Пряка демокрация", която е от един кандидат, е Валери Ценков.

28. Водач на листата на партия "Движение за права и свободи - ДПС", която е от осем кандидати, е Хайри Садъков. По информация на официалния сайт на ДПС той е роден на 18 декември1970 г. в гр. Златарица, обл. Велико Търново. Висшето си образование, образователно-квалификационна степен „Магистър по икономика“,  завършва във ВСУ „Черноризец Храбър” – град Варна – РЦИО град Смолян- специалност „Икономика / Кръгова икономика”.    

29. Водач на листата на партия "Зелено движение", която е от петима кандидати, е Борислав Сандов. Роден е на 16 декември 1982 г. в Мадан, по информация на официалния сайт на „Демократична България“. Завършва гимназия по туризъм в Смолян, след което завършва бакалавър по география и магистратура по управление на хидроклиматичните ресурси в Софийски университет „Св. Климент Охридски“. От 2009 г. Борислав Сандов е координатор за Коалиция за климата – България и координатор на кампаниите за Фондация за околна среда и земеделие. В периода 2010-2012 г. работи като организационен секретар на организацията „Биопродукти“. Депутат в 45-ото Народно събрание от „Демократична България“ от 25 МИР София. Депутат в 46-ото Народно събрание от „Демократична България“. Бил е вицепремиер и министър на околната среда и водите в правителството на Кирил Петков.

30. Водач на листата на партия "За велика България", която е от един кандидат, е Павлина Влъчкова. Тя е единствен кандидат в листата на партията, на 30 г. от София. По образование е икономист, има опит на ръководни позиции в частния бизнес, заяви Влъчкова пред БТА.

31. Водач на листата на партия "БСДД - Български съюз за директна демокрация", която е от двама кандидати, е Невена Георгиева.

32. Водач на листата на Коалиция Неутрална България (Русофили и комунисти), която е от четирима кандидати, Петър Георгиев.

/АБ/

news.modal.header

news.modal.text

Към 20:19 на 20.05.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация