site.btaОт днес до 30 април се приемат материали за седмото издание на конкурса Web Report

От днес до 30 април се приемат материали за седмото издание на конкурса Web Report
От днес до 30 април се приемат материали за седмото издание на конкурса Web Report
Снимка: организаторите

Започва седмото издание на конкурса за чиста журналистика Web Report. Материали се приемат от днес до 30 април, съобщават организаторите от Dir.bg. БТА е медиен партньор на инициативата.

По думите им целта на конкурса отново е да се откроят авторите, които работят с факти и създават качествено съдържание, както и да се отличат историите, оставили следа отвъд ежедневните медийни информации.

Отличията се връчват в шест категории – „Общество“, „Икономика“, „Технологии и иновации“, „Култура и изкуство“, „Спорт“ и „Истински истории“. Специални награди ще бъдат връчени и за фото и видеорепортаж, подкаст, както и в категорията „Млад автор".

В журито участват Кирил Вълчев (генерален директор на БТА), Евгения Атанасова (журналист и продуцент, БНТ), Анна Заркова (журналист и писател), Ива Дойчинова (програмен директор на Радио „Фокус"), Владимир Жеглов (основател на Dir.bg и почетен председател на журито), Методи Владимиров (водещ и продуцент, „Нова телевизия“), Ваня Николова (журналист, сценарист), Владимир Йончев (главен редактор на Offnews.bg), Найден Тодоров (председател на Българската асоциация на спортните журналисти), Ирина Велева (главен редактор „Мениджър Нюз"), Евгени Димитров (основател на агенция "Булфото"), Илияна Захариева (директор „Корпоративни комуникации", А1), Николай Петров (старши редактор и водещ на програма „Хоризонт", БНР), Александър Попов (главен редактор на Dnes.bg) и журналистът и водещ на предаването „120 минути“ Светослав Иванов.

На церемонията по връчването на наградите ще бъдат обявени и специалните награди за журналистическо майсторство на журито.

/ ГН

/ХК/

news.modal.header

news.modal.text

Към 22:29 на 27.04.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация