site.btaКирил Вълчев представи идеята за преобразяване на пространството пред БТА на Фестивала на "Новия европейски Баухаус"

Кирил Вълчев представи идеята за преобразяване на пространството пред БТА на Фестивала на "Новия европейски Баухаус"
Кирил Вълчев представи идеята за преобразяване на пространството пред БТА на Фестивала на "Новия европейски Баухаус"
Кирил Вълчев. Снимка: БТА

Генералният директор на БТА Кирил Вълчев представи идеята за преобразяване на пространството пред БТА по време на Фестивала на "Новия европейски Баухаус". Той се включи директно от София за събитието в Брюксел.

Вълчев разказа, че БТА е една от най-старите медийни агенции в света. Нашата първа публикация е от 1898 г., отбеляза той. Вълчев посочи, че през 1960 г. медията се мести в сегашната сграда, проектирана от Евгени Зидаров, и определи мястото като "дворец на журналистите".

Като официален партньор на инициативата Фестивал на "Новия европейски Баухаус", БТА организира хибридно събитие за трансформацията на пространството пред сградата на БТА, в съответствие с ценностите на Баухаус - красота, устойчивост и приобщаване, коментира Вълчев. И добави, че по време на конференцията са представени проектите, предложени от студенти от Лесотехническия университет и Университета по архитектура, строителство и геодезия. Вълчев нарече идеите "чудесни" и изрази надежда, че чрез партньори от "Новия европейски Баухаус" ще може да се случи реализацията на някои от проектите. Част от тях предлагат създаването на зелени площадки, водни стени и сфери с холограми, показващи забележителности от различни държави, разказа още генералният директор на БТА. Предлага се и преобразуването на покрива на редакцията в градина с кафене, а по фасадата на БТА на електронни табла да се излъчват новини.

Конференцията на БТА може да гледате тук и тук.

Дискусията от Фестивала на "Новия европейски Баухаус" в Брюксел може да се проследи тук.

/НС/

news.modal.header

news.modal.text

Към 03:31 на 05.03.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация