site.btaНад 50 писма са получени в пощата в Самоков в 31-вия конкурс за най-красиво писмо до Дядо Коледа

Над 50 писма са получени в пощата в Самоков в 31-вия конкурс за най-красиво писмо до Дядо Коледа
Над 50 писма са получени в пощата в Самоков в 31-вия конкурс за най-красиво писмо до Дядо Коледа
Кутията до Дядо Коледа в клона на "Български пощи" в Самоков. Снимка: Кореспондент на БТА в Самоков Иван Ласкин, архив

Над 50 писма са получени в „Български пощи“ в Самоков в 31-вия конкурс „Най-красиво писмо до Дядо Коледа“. Конкурсът се организира от „Български пощи“ АД, съобщи за БТА офис мениджърът  Даниела Пенова. 

Писмата са групови и индивидуални. Общо 45 са единичните, а десет са двойните, пуснати от семейства с деца. Има и групови писма от училищата. 

На сайта на „Български пощи“ е публикувана информация, според която всяка година хиляди деца отправят чрез дружеството своите съкровени желания, думи на благодарност и вълнуващи послания към белобрадия старец. Срокът за участие бе до 12 декември 2025 година.

Участниците трябваха правилно да изпишат адрес на подателя, посочване за получател „За Дядо Коледа“ и заплащане на пощенската услуга. Всички писма отговарящи на условията ще получат отговор лично от Дядо Коледа, а най-оригиналните и красиви писма ще получат и подаръци от него.

Отличените писма, които са без пликовете с адреса на подателите, след приключване на конкурса, ще бъдат предадени за постоянно съхранение на Държавна агенция „Архиви“. Участващите в конкурса „Най-красиво писмо до Дядо Коледа“ с рисунки, стихове, апликации и други, стават притежание на организатора на конкурса – „Български пощи“.

/ТНП/

В допълнение

Избиране на снимки

Моля потвърдете избраните снимки. Това действие не е свързано с плащане. Ако продължите, избраните снимки ще бъдат извадени от баланса на вашите активни абонаментни пакети.

Изтегляне на снимки

Моля потвърдете изтеглянето на избраните снимката/ите

Потвърждение

Моля потвърдете купуването на избраната новина

Към 20:18 на 15.12.2025 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация