site.btaБългаро-германското студентско сдружение „Хъшове“ в Берлин организира трето издание на кулинарния конкурс „Мис Баница”

Българо-германското студентско сдружение „Хъшове“ в Берлин организира трето издание на кулинарния конкурс „Мис Баница”
Българо-германското студентско сдружение „Хъшове“ в Берлин организира трето издание на кулинарния конкурс „Мис Баница”
Снимка: Българо-германското студентско сдружение „Хъшове“ в Берлин

Българо-германското студентско сдружение „Хъшове“ в Берлин организира трето издание на кулинарния конкурс „Мис Баница”, което ще се състои на 17 май от 20:00 часа местно време във WH Danckelmannstraße (Danckelmannstraße 46/47, 14059 Berlin). Това съобщават от Сдружението във Фейсбук страницата си.

„Ние ще подсигурим приятната атмосфера, хубавата музика и айряна, а от теб очакваме да донесеш най-вкусната баница в цял Берлин“, посочват от „Хъшове“.

Най-вкусната баница ще бъде избрана от всички присъстващи на събитието чрез тайно гласуване, а участникът който я е приготвил, ще спечели парична награда, става ясно още от публикацията.

Веднага след обявяването на „Мис Баница” гасим светлините, отваряме бара и усилваме музиката. Никой не е казал, че трябва да има само един студентски празник в годината, допълват от екипа на Сдружението.

В сайта на „Хъшове“ е посочено, че Сдружението е основано на 24 май 2000 г. от млади студенти емигранти в Берлин. Оттогава насам основната цел на организацията е сплотяване на българската студентска общност в града. Организират се събития и проекти. „Също друга важна посока на работа в нашето дружество е разпространяването на българската култура сред чужденците. В днешния интензивен и цветен свят принадлежността към една общност по-скоро се обуславя със стремежа към разпространението на нейната култура и ценности и именно това е нашата визия за развитие“, добавят от студентската организация. 

/ЙК/

Потвърждение

Моля потвърдете купуването на избраната новина

Към 02:23 на 16.05.2025 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация