site.btaМикаела Шифрин заяви, че гледа изцяло към Олимпийските игри през февруари

Микаела Шифрин заяви, че гледа изцяло към Олимпийските игри през февруари
Микаела Шифрин заяви, че гледа изцяло към Олимпийските игри през февруари
Микаела Шифрин / снимка: Gian Ehrenzeller/Keystone via AP

Петкратната носителка на Световната купа в алпийските ски Микаела Шифрин заяви, че подготовката ѝ е изцяло насочена към Олимпийските игри в Милано и Кортина д'Ампецо през февруари и състезанията дотогава ще и служат като репетиции.

Американката, която през март записа 101-вата победа в стартовете си от Световната купа, премина през тежка контузия на корема през миналия сезон и очакванията ѝ за предстоящия не са особено високи.

"Когато искаш да представиш страната си по най-добрия начин на Олимпиада, тогава върху теб има напрежение", каза Шифрин пред списание Паудър.

"Да представяш дома си, семейството си, приятелите си и феновете, както и всички, които работят с теб, е много отговорно. Знам, че може би няма да отговоря на очакванията, които има към мен, но не е лесно да живееш с наратива, че трябва да печелиш на всяка цена, а в същото време да опитваш да приоритизираш други неща, които са по-важни за теб като спортист", добави американката.

Тя стартира новия сезон в Световната купа с четвърто място в гигантския слалом в Зьолден в събота, но е убедена, че скоро ще записва и по-добри класирания.

"Мотивацията ми е възможно най-голямата за предстоящия сезон, но трябва да гледам и реалистично къде се намирам. Не влизам в сезона с усещането, че аз съм най-бързата на ските. Но смятам, че имам потенциала да бъда сред лидерите. Хубаво е вярвам, че мога да спечеля Големия кристален глобус, но в момента е по-реалистично да вървя стъпка по стъпка през сезона", каза още Шифрин, която има две олимпийски титли в кариерата си.

Следващите стартове, в които американката ще участва, са в Леви, Финландия на 15 и 16 ноември.

/ГК/

Потвърждение

Моля потвърдете купуването на избраната новина

Към 06:32 на 27.11.2025 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация