site.btaИга Швьонтек записа експресна победа срещу Екатерина Александрова на откритото първенство по тенис на САЩ

Ига Швьонтек записа експресна победа срещу Екатерина Александрова на откритото първенство по тенис на САЩ
Ига Швьонтек записа експресна победа срещу Екатерина Александрова на откритото първенство по тенис на САЩ
Ига Швьонтек / Снимка: AP Photo/Heather Khalifa

Поставената под номер 2 Ига Швьонтек преодоля без проблеми четвъртия кръг на откритото първенство по тенис на САЩ, след като се наложи с 6:3, 6:1 над Екатерина Александрова. Двубоят продължи 64 минути и маркира втората победа на полякинята срещу рускинята от четири срещи на твърди кортове. 

Швьонтек прави много силно лято. Тя е с 18 победи в последните си 19 мача, което доведе до титли на "Уимбълдън" и в Синсинати. Първата седмица в Ню Йорк не бе перфектна и полякинята игра три сета срещу Сузан Ламен, а в третия кръг трябваше да обръща Ана Калинская от 1:5 в първия сет. 

Днес Швьонтек също не стартира добре и допусна пробив още в първия гейм, който Александрова затвърди. Полякинята обаче записа два последователни в края за 6:3, след което спечели още два пъти подаването на рускинята за 6:1 на първо разиграване за мача.

24-годишната Швьонтек е четвъртфиналистка на всеки турнир от Големия шлем през 2025 и е най-младата с подобно постижение от Мария Шарапова през 2005. Като цяло тя вече има 13 четвъртфинала на големите четири турнира. Сред активните тенисистки повече имат само Винъс Уилямс (39), Виктория Азаренка (18) и Арина Сабаленка (14).  

Следващата съперничка на Швьонтек ще бъде излъчена от срещата между Аманда Анисимова и Беатрис Адад Мая през нощта.  

/АВ/

В допълнение

Избиране на снимки

Моля потвърдете избраните снимки. Това действие не е свързано с плащане. Ако продължите, избраните снимки ще бъдат извадени от баланса на вашите активни абонаментни пакети.

Изтегляне на снимки

Моля потвърдете изтеглянето на избраните снимката/ите

Потвърждение

Моля потвърдете купуването на избраната новина

Към 00:34 на 02.09.2025 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация