site.btaБорусия Мьонхенгладбах бил близо до привличането на Венсан Компани за старши треньор

Борусия Мьонхенгладбах бил близо до привличането на Венсан Компани за старши треньор
Борусия Мьонхенгладбах бил близо до привличането на Венсан Компани за старши треньор
снимка: David Inderlied/dpa via AP

Спортният директор на Борусия Мьонхенгладбах Роланд Виркус заяви, че клубът му почти е подписал с треньора Венсан Компани през 2022 година.

"Искахме да върнем Люсиен Фавр и вече бяхме в сериозни преговори. Моят план "Б" беше Компани", коментира той в документалния филм на Sky Sport "Митът за Борусия: Една легенда навършва 125 години", чиято премиера предстои на 29 август.

"Срещнах се с него три пъти и говорихме за футбол в продължение на три часа - той е истински експерт", добави Виркус за настоящия наставник на Байерн Мюнхен - Компани.

След като Фавр отказа работата, Виркус веднага се обадил на Компани и казал: "Сега е моментът". Компани обаче отговорил, че вече се е съгласил да поеме поста в Бърнли. "И така останах без треньор", спомни си Роланд Виркус.

В крайна сметка Борусия Мьонхенгладбах подписа с Даниел Фарке през лятото на 2022-а, но партньорството им продължи само един сезон.

Байерн и членът на Борда, отговарящ за спорта Макс Еберл бяха критикувани за привличането на Венсан Компани през лятото - нещо, което Виркус не може да разбере. "Когато чух за това, казах: Макс, това е топ решение", разказа той.

Въпреки че плановете на Виркус с Компани се провалили, сцена от документалния филм показва, че те все още имат добри отношения. След победата на Байерн Мюнхен с 1:0 над Борусия Мьонхенгладбах миналия сезон, двамата се прегърнаха топло.

"Благодаря отново. Знам, че ми показа доверието си онзи момент", казва Компани, на което Виркус отговаря: "Няма проблем, всичко е наред. Радвам се, че пое по този път. Това е много по-важно. Нищо друго няма значение."

/КМ/

Потвърждение

Моля потвърдете купуването на избраната новина

Към 13:32 на 15.08.2025 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация