site.btaКолумбийските клубове Америка (Кали) и Милионариос се интересуват от бившия футболист на ЦСКА Марселино Кареасо

Колумбийските клубове Америка (Кали) и Милионариос се интересуват от бившия футболист на ЦСКА Марселино Кареасо
Колумбийските клубове Америка (Кали) и Милионариос се интересуват от бившия футболист на ЦСКА Марселино Кареасо
Марселино Кареасо (в червен екип) по време на мач с Черно море (Варна) в 25-ия кръг на миналия сезон. Снимка: Благой Кирилов/БТА (ПБ)

Доскорошният халф на ЦСКА (София) Марселино Кареасо е обект на интерес от два клуба от родината си Колумбия. Според журналиста Гийермо Аранго от RCN TV, Америка (Кали) и Милионариос (Богота) са се свързали с агентите на футболиста и чакат отговор.

Също така се съобщава в профила на въпросния журналист, че Кареасо е поискал малко повече време, за да си намери отбор в Европа или в Мейджър-лигата на САЩ и ако това не стане, тъй като е свободен агент, ще може по-късно през август да се върне в първенството на Колумбия.

Аранго допълва, че Америка (Кали) е доста по-настойчив, особено след като са се разминали с Хуан Куадрадо. Бившият футболист на Ювентус е бил първа опция за средата на терена, но вчера той подписа с новака в италианската Серия А Пиза. Така привличането на Кареасо – чийто договор с армейците от София изтече през юни, е се оказва наложително. Америка (Кали) е на 3-о място в общото класиране на Лига ДиМайор с 52 точки и три мача по-малко. Шампионът на Колумбия се класира директно за груповата фаза на Копа Либертадорес, а заелите 2-о и 3-о място играят квалификации, за да попаднат там.

Милионариос, заемащ 7-ото място в класирането, трябва да намери заместник на полузащитника Даниел Руис, за когото има оферта от руския ЦСКА (Москва).

Марселино Кареасо пристигва през месец май 2022-а година в ЦСКА от Онсе Калдас за сумата от 100 хиляди евро, а за трите сезона в София записа 97 мача, вкара 11 гола и подаде за още 10.

/АВ/

Потвърждение

Моля потвърдете купуването на избраната новина

Към 22:39 на 07.08.2025 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация